Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Biz vatan haini değiliz" diyerek intihar eden astsubayın görüntüleri

Düzenleyen:
"Biz vatan haini değiliz" diyerek intihar eden astsubayın görüntüleri

GÜNDEM Haberleri

"Halka ateş aç" emrini yerine getirmeyip "Biz vatan haini değiliz" diye bağırarak tankın içinde intihar eden astsubayın vatandaşlar tarafından kurtarılmaya çalışıldığını gösteren görüntüler çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen bir tankta bulunan Astsubay Ferhat Daş, komutanının sivillere ateş açması emrine uymayıp, "Ben vatan haini değilim" dilerek intihar etti. Bu olaya dair görüntüler ortaya çıktı.

VATANDAŞ AMBULANSA TAŞIDI

Havalimanı güvenlik kamerelerındaki görüntülere göre, tank içerisinde intihar ettiği belirtilen Astsubay Ferhat Daş'ı çevrede toplanan vatandaşların olduğu yerden çıkartarak ambulansa taşıması güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

ASKERLERİ GÖTÜREN POLİS ARACINA ATEŞ AÇILDI: 1 ŞEHİT

Ambulansın gitmesi sonrasında polis ekipleri tankta bulunan diğer askerleri teslim aldı. Askerleri polis merkezine götüren ekip aracına Orhanlı gişeleri yakınında ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda polis Ozan Özen şehit oldu.Olaydan sonra açıklama yapan asker akrabası Kaya Aydın, hayatını kaybeden 25 yaşındaki Astsubay Ferhat Daş'ın, damadı Özkan Daş'ın kardeşi olduğunu söyledi.

İSTANBUL'A 25 GÜN ÖNCE TAYİNİ ÇIKMIŞ

Ferhat Daş'ın İstanbul'a tayininin çıkalı 25 gün olduğunu ve Tuzla'daki bir karakolda görev yaptığını anlatan Aydın, Daş'ın çevresi tarafından çok sevilen biri olduğunu ve kötü bir alışkanlığının olmadığını aktardı.

"SENİN KURŞUNUNLA ÖLMEKTENSE KENDİ KURŞUNUMLA ÖLÜRÜM"

Daş'ın asker olmayı kendisinin istediğini kaydeden Aydın, Daş'ın 3 aylık astsubay olduğunu hatırlattı. Aydın, şu ifadeleri kullandı:"Tatbikat var diye çıkmışlar. Komutanı sivile ateş açmasını söylüyor. O da atamam demiş. Sonra komutan silah çevirmiş, 'Vururum seni' demiş. O da 'Senin silahındaki kurşunla ölmektense kendi silahımın kurşunuyla ölürüm' demiş. Sivile ateş açmamış, kendi silahıyla kendi kafasına sıkmış."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...