Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan milletvekillerine telefonla moral verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
- Güncelleme:
Erdoğan milletvekillerine telefonla moral verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis sığınağında bulunan milletvekillerine telefonda seslenerek, onlara moral verdi. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda, "Hiçbir endişeniz olmasın, bu darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Türkiye bundan çok güçlü şekilde çıkacaktır.' dediğini bildirdi.

İnceöz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Meclis gece yarısından Sabaha kadar bombalanırken, Genel Kurulda ve sığınakta neler yaşadıklarını anlattı.15 Temmuz Cuma günü, Meclis'te çalışmalarını tamamladıktan sonra, Aksaray'a gitmek üzere evine geçtiğini belirten İnceöz, "Saat 21.00 sıralarında danışmanım Fatma hanım beni arayarak, endişeli bir şekilde, 'Boğaziçi Köprüsü askerlerce tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı, darbe girişimi olacağına ilişkin duyumlar alıyoruz.' dedi. Daha sonra arayan danışmanım Engin bey de aynı ifadeleri kullanınca, hemen telefon trafiği başladı." ifadesini kullandı.

İlknur İnceöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü HASAN Doğan'ı aradığını aktararak, "Telefonu, çalar çalmaz açınca içimde şüpheli olan durum netleşti. Hasan bey, 'evet başkanım bu darbe girişimi, sesimizi duyurmalıyız.' dedi. Ben de 'Sayın Cumhurbaşkanımızın yerini sormuyorum ama iyi mi?' diye sordum. O da Cumhurbaşkanımızın iyi olduğunu söyledi." diye konuştu.

Bir kaç televizyon kanalına canlı bağlanarak, bunun darbe girişimi olduğunu söylediğini vurgulayan İnceöz, "Allah'ın izniyle; cansa can, biz bu canı vermeye hazırız." dediğini anlattı. İnceöz, evden çıkarak hızlıca Meclis'e geldiğini, erken geldiği için rahatlıkla Meclis'e giriş yaptığını, fakat daha sonra giriş-çıkışların zorlaştığını bildirdi.

 "Meclis'te yaklaşık 90 milletvekili vardı"

Hemen Ak Parti Grubu'na çıktığını, "Bizim burada olduğumuzu görsünler, millet sokakta milletin vekilleri de Parlamento'da." diyerek ışıkların açılmasını istediğini dile getiren İnceöz, şöyle konuştu:"Bu sırada, bazı milletvekillerinin de İdare Amiri Ahmet Gündoğdu'nun odasında olduğunu öğrendik. TBMM Başkanı da geldikten sonra 'Genel Kurulu açalım' dedik. Salona girdik, ışıkları açtırdık. Fakat basın mensuplarının olmadığını farkettik. Sizinle telefonla görüştüğüm zaman, 'Dikmen Kapı girişinde olduğunuzu ve askerlerin ateş açtığını.' söylediniz. Ben, sizi içeri almak için kapıya geleceğimi söyleyince, İdare Amirleri, 'başkanım sizin gitmenize gerek yok, biz aldırırız.' dediler. Daha sonra, önce siz Genel Kurul Salonuna girdiniz, sonra diğer basın mensupları geldi.

Salonda 68 AK Parti Milletvekili, 2'si Grup Başkanvekili olmak üzere 15 CHP milletvekili, MHP'den grup başkanvekilinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 6 milletvekili - belki sonra sayılar artmış olabilir - vardı. Sayı önemli değil, bir milletvekili bile olsa bizim için önemliydi. Orada siyasi farklılıklarımızı ortadan kaldırdık, yekvücut olduk. Biz orada konuşmalarımızı yaparken, düşmanların bile silahlarını doğrultmadığı Meclis'e bombalar yağmaya başladı. Helikopterle asker indirilmeye çalışıldı. Sabaha kadar sığınaktaydık, Meclis'i terketmedik. Sabah da Meclis'teki tahribatın boyutunun ne kadar büyük olduğunu gördük."

 "O gece Meclis'e gelen herkes ölüme koştu"

İnceöz, o gece Meclis'e gelen herkesin ölüme koştuğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Saat 03.00 sıralarında sığınağa indik. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'a ulaştıktan sonra, kendisi ile bir telefon bağlantımız oldu. Cumhurbaşkanı telefonda, 'Hiç bir endişeniz olmasın, bu darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır, size buradan sesleniyor olmaktan duyduğum derin üzüntüyü iletiyorum. Meclis'in hedef olmasından duyduğum üzüntüyü dile getiriyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Türkiye bundan çok güçlü şekilde çıkacaktır.' dedi. Cumhurbaşkanımız o gece bize, her zamanki o güçlü ses tonuyla, hiç bir endişeye kapılmamamız gerektiğini söyledi. Biz de kendisine 'Allah yardımcınız olsun' dedik."

İlknur İnceöz, 15 Temmuz gecesi; devletin kurumlarının içine sızmış, yıllarca kümelenmiş, sinsi, Vatan haini FETÖ mensuplarının, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Başkanlığı ile MİT gibi çok kritik kurumlara saldırdığını, bombalar attığını belirterek, bu terör örgütünün de diğerleri gibi uluslararası camianın taşeronu olarak görevini yerine getirdiğine dikkati çekti.

 "FETÖ öncelikle Erdoğan'ı hedef aldı"

İnceöz, Cumhurbaşkanı, Başkomutan Erdoğan'ın CNN Türk canlı yayınındaki görüntülü mesajının, halkın sokaklara çıkmasını ve böylece darbe girişiminin engellenmesini sağladığını vurguladı.FETÖ'nün o gece öncelikle Erdoğan'ı hedef aldığını belirten İnceöz, "Kritik anlarda bir ülkenin geleceğine nasıl yön verildiğini, o gece Cumhurbaşkanımız gösterdi. Örgütün ana hedefinde o vardı. Çünkü biliyorlar ki 14 yıldır Türkiye'deki değişimin ve dönüşümün asli mimarı, kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız. Böyle kritik anlarda bu kararları alabilmek cesaret gerektirir ve bu da ancak bir liderde olur." şeklinde konuştu.

 "Egzoz borusunu tıkayarak tankı durdurma cesareti"

İlknur İnceöz, milletin darbe girişiminin önlenmesindeki çabalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. İnceöz, "Kıyafetlerini çıkartıp tankların egzoz borusuna tıkayarak tankı durdurma cesareti hangi millette vardır? Uçakları ya da helikopterleri acaba engelleyebilir miyim diye, çatıya çıkma cesareti kimde vardır? Bu manada aziz milletimize şükranlarımı bir kez daha sunuyorum." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, o gecenin, Türkiye açısından asrın en uzun gecelerinden birisi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:"O gece biz yalnız değildik, siz de bizimle beraberdiniz. O gece, bazı basın mensuplarıyla birlikte, Parlamento'nun sesini duyurabilmek adına canınızı hiçe sayarak, kahramanlık göstererek Meclis'e geldiniz. O gece Meclis'e gelmek her ne kadar mesleğinizin gereği de olsa, o geceki cesaretinizden, yürekliliğinizden, vatanseverliliğinizden dolayı size teşekkür etmek istiyorum."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...