Paris'te FETÖ'nün darbe girişimi kınandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Paris'te FETÖ'nün darbe girişimi kınandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris'teki Türk STK'larının temsilcilerinin Republique Meydanı'nda düzenledikleri etkinlikte FETÖ'nün darbe girişimi kınandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen Türk Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kınandı.

Republique Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Paris Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Fransa Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Uluslararası Eşitlik Adalet ve Barış Konseyi (COJEP), Diyanet İşleri Türk İslam Biriliği (DİTİB), Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) temsilcileri katıldı. Etkinliğe Türkiye'nin Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu ile Paris Konsolosu Müslüm Aygün de destek verdi.

Etkinlikte, Müsiad Paris Başkanı Hakan Kalaycı, grup adına FETÖ'nün darbe girişiminin kınandığı ortak bildiriyi okudu. Kalaycı, silah zoru ve algı operasyonları ile insanların korkutulmaya çalışıldığı darbe teşebbüsünün, Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bertaraf edildiğini, bu terör eyleminin demokrasiye, insan haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

Kalaycı, darbe girişimine karşı parti aidiyetinin, siyasi görüşülerin, etnik kökenin ve dini eğilimlerin bir tarafa bırakılarak topyekün bir millet olarak sokağa çıkıldığı, demokratik ve hür bir toplumda yaşama mücadelesi verildiğini ifade ederek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi darbeciler tarafından bombalandığı halde AK Parti,CHP, MHP ve HDP milletvekilleri bombalar altında tek vücut halinde bu kalkışmaya net tavır koyarak demokrasiye sahip çıkmıştır ve ortak bir bildiri yayınlanmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu tekrar vurgulanmıştır. Bu ahlaksız girişim halkımızın yüksek sağduyusu ve darbecilere geçit vermemek için sergilediği direnişle sonuçsuz kalmıştır." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...