Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bilal Erdoğan da demokrasi nöbetinde

Bilal Erdoğan da demokrasi nöbetinde

POLİTİKA Haberleri

İstanbul'da alanlarda 'Demokrasi Nöbeti' sürdü. Taksim Meydanı, Beykoz, Kısıklı, Esenler, Sultanbeyli, Saraçhane, ve Bağcılar'da toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto edip 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

Esenler'deki demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. Erdoğan burada toplanan vatandaşlara bir konuşma yaptı.

VE BU MİLLET ARTIK KÜL YUTMAZ OLDUĞUNU İSPAT ETTİ

Bilal Erdoğan 15 Temmuz gecesi ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız halkını sokaklara davet edip uçağa bindiği zaman ben İstanbul'da ailesi olarak o uçağa binmesinin nasıl bir risk içerdiğini çok net gördüm. Ama şunu bize çok iyi öğretmişti; Günü geldiği zaman tankların önüne çıkarız demişti. Defalarca... Ama Allah ona o gün tankların önüne çıkmayı nasip etmedi. Uçağa binip uçakların karşısına çıkmayı nasip etti." dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Uluslararası Af Örgütü'nün darbecilerin koşullarından endişe duydugunu söylüyor. Amerika'da her yıl, sadece 2015 yılında binin üzerinde sivil polis kurşunuyla öldürülmüş. Ey! Uluslararası Af Örgütü, Amerika'da bu insan hakları ihlalerinden endişe duyuyor musun? Darbecilerin koşullarından endişe ettiğin kadar, Amerika'daki hak ihlallerinden endişe ediyor musun? İşlerine gelmeyen ülkelerde demokrasiye isyan edip, işlerine gelen diktatörlerle çok iyi, gemilerini yürütenlerin durumlarından endişe ediyor musun? Dünyada dönen oyunları çarkları artık çok iyi gördük. Artık neyin ne olduğunu anladık kardeşlerim. Ve bu millet artık kül yutmaz olduğunu ispat etti. Bu millet artık bağımsızlığına aynen Çanakkale'de olduğu gibi sahip çıkmaya hazır olduğunu kanıtladı."
KISIKLI'DAKİ "DEMOKRASİ NÖBETİ"NE SANATÇI YILMAZ ERDOĞAN DA KATILDI

Kısıklı'da düzenlenen 'Demokrasi Nöbeti'nde konuşan Sanatçı Yılmaz Erdoğan ise "Temsilcilerini seçen seçtiğine sahip çıkan ve bu uğurda canını vermekten çekinmeyen bir halkın sıradan bir ferdi olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. Cesaretin tam olarak anlamına kavuştuğu günler, tarihi günler... Ve bu sanıyorum yeni demokratik Türkiye'nin kuruluş bayramı. Bu uğurda canını verenlerin şehadetleri huzurunda saygı ile eğiliyorum. Hepinizi herkese öğrettiğiniz cesur davranış biçimi için ve bütün dünyayı şaşırtan kahramanlıklar için tebrik ediyorum. " şeklinde konuştu. Erdoğan nöbetteki vatandaşlara da bir şiir okudu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...