Fenerbahçe'ye final göründü

- Güncelleme:
Fenerbahçe'ye final göründü

FUTBOL Haberleri

3 direklere, 1 yüreklere dokundu Fenerbahçe... Sow ve Kuyt'ın şutları, Cristian'ın penaltısı direkten döndü ama Egemen'in kafa vuruşu direkten ağlara gitti. Perşembe günkü rövanşı daha bir ümitli bekliyoruz.



CRİSTİAN AĞLADI, AĞLATTI
Tarihinde ilk defa Avrupa'da bir yarı final maçına çıkan F.Bahçe, 4 yılda 1 çeyrek, 2 yarı final oynayan Portekiz'in güçlü temsilcisi Benfica'yı 1-0 yenerek Amsterdam'daki final için büyük avantaj sağladı. Sırp hakemin düdüğü, Cardozo'nun dokunuşuyla başlayan karşılaşmada ilk tehlikeli atak rakipten geldi. Sağdan Salvio-Cordozo verkaçında, Volkan, Salvio'ya gol izni vermedi. Toparlanan F.Bahçe 17'de Sow'la ilk ciddi atağını geliştirdi. 18'de Cristian-Kuyt yapımında Sow'un kafa vuruşu üst direği bulurken, gol adeta geliyorum diyordu. Orta sahayı eline geçiren F.Bahçe, 45'te penaltı kazandı. Ola John'un ceza sahasında Gökhan'a yaptığı müdahalede Sırp hakem beyaz noktayı gösterirken, Cristian penaltıyı direğe nişanlayarak hem kendini, hem tribünleri ağlattı.

EGEMEN HATAYI AFFETMEDİ
Portekiz ekibi Benfica ikinci yarıya Aimar'ın yerine Gaitan'ı alarak başlarken, F.Bahçe ilk 45'teki gibi istekli ve arzuluydu. 50'de Ziegler, Kuyt'ı gördü, Hollandalının dönerek vuruşu yan direkte patladı, dönen topu Artur kontrol etti. Benfica, 70'te Egemen'in kafasından gol yiyeceğinden bihaberdi. Cristian'ın soldan kullandığı kornerde, savunma kafayla topu sol tarafa uzaklaştırmak istedi. Orada biten Egemen kafayı vurdu, Kadıköy'de yer yerinden oynadı. Bu dakikadan sonra F.Bahçeli futbolcuların daha dengeli oyunu, Benficalı futbolcuların gol bulma paniği, skoru değiştirmeye yetmedi. Tarihinde Avrupa'da ilk defa yarı final oynayan F.Bahçe, bu sonuçla Amsterdam için müthiş bir avantaj yakalamış oldu. nbsp;

37 YIL nbsp;ÖNCEKİ SKOR
Fenerbahçe 1975-76 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. tur ilk maçında deplasmanda Benfica'ya 7-0 kaybetmiş rövanşı ise İzmir'de 1-0 kazanmıştı. Dün de ayrı skorla galip gelen Sarı Kanaryalar bu defa rakibini adeta ezdi. nbsp;

UNVAN DÜŞMANI!

Son 38 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmeyen Benfica'yı çimlere gömen F.Bahçe'nin öfkesinden daha önce de Vaslui, AEL, Plzen ve Lazio payını almıştı.

EGEMEN TARİHE GEÇTİ
Son 38 resmi maçında yenilmeyen, 31 galibiyet, 7 beraberlikle büyük bir başarıya imza atan Benfica'nın havası Kadıköy'de söndü. Avrupa'daki son 6 maçında mağlubiyet yüzü görmeyen F.Bahçe top cambazı Portekiz ekibi karşısında biri penaltıdan olmak üzere 3 kere direkten dönmesine rağmen galibiyeti söke söke aldı. Bu sezon forma giydiği 35 maçta sadece 1 gol atan (AEL Limassol) Egemen, 36. maçında da gol sevinci yaşadı ve F.Bahçe formasıyla Avrupa yarı finalinde ağları sarsan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

SÖKTÜĞÜ 5. APOLET!
Bu arada F.Bahçe bu sezon Avrupa'da 5. kez unvan bitirdi. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Vaslui'nin evindeki 11 maçlık yenilmezlik serisini 4-1'le bozmuş, Avrupa Ligi grup mücadelesinde AEL'i yenerek Rum ekibine Kıbrıs'ta yenilgi tattıran ilk Türk ekibi olmuştu. F.Bahçe, eleme turlarında da Plzen'in evindeki 7 maçlık yenilmezlik serisini 1-0'la noktalamıştı. Sarı-lacivertliler çeyrek final ilk maçında Kadıköy'de Lazio'yu 2-0'la geçerken İtalyanlara sezonun ilk Avrupa yenilgisini tattırmıştı.

Zaferin yankıları...
NE OLDU HOOİJDONK?
F.Bahçe'nin zaferi başta twitter olmak üzere sanal alemi de salladı. İşte F.Bahçeli futbolcuların ve ünlülerin yorumları: Salih Uçan: Şükürler olsun çok önemli galibiyet !!! Recep Niyaz: Adımıza yakışır harika mücadele ve bir galibiyet oldu... Hakan Şükür (Milletvekili): Fenerbahçe'yi tebrik ederim; ne kadar koştular bilmiyorum ama seyirci dahil çok yoruldu ve hakkettiler galibiyeti... Alişan (Sanatçı): Bugün hem güzel haberler aldım, hem de Fenerbahçem galip geldi :)) Allah'ım sana şükürler olsun... Hooijdonk (Benfica'yı favori gören eski F.Bahçeli futbolcu): Tebrikler Fenerbahçe. Büyük takım performansı. Amsterdam şimdi daha yakın... UEFA: F.Bahçe gayretinin karşılığında Benfica önünde ödülünü aldı...

Kocaman: Küçük bir avantaj

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman maç sonrası yine temkinliydi, nbsp;"Bu skor finale yeter mi bilmem ama oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi.

RÖVANŞ ZORLU GEÇECEK
F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, tur şansının kendilerine geçtiğini söyledi. Yüzde 51'lik şansın dün geceki zaferle biraz da olsa artık F.Bahçe'nin yanında olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, "Orada zorlu bir maç bizi bekliyor. Galibiyet alırken bazı oyuncularımızı kaybettik. Bu da bizim için küçük de olsa handikap oluşturacak gibi görünüyor. Aldığımız 1-0'lık skor finale kalmamıza yeter mi bilmiyorum. Rövanşta her iki takımın ortaya koyacağı performans bunu belirleyecek" dedi. nbsp;

OFANSİF OYNAYACAKLAR
Karşılaşmanın düşündükleri gibi geçtiğini de belirten Kocaman "Rakibi kontrol altında tutmak, dakikalar ilerledikçe baskımızı artırmak gibi düşüncelerimizin çoğu sahaya yansıdı" sözlerini kullandı. Benfica'nın rövanşta daha ofansif oynayacağını da ifade eden Kocaman, "Deplasmandaki baskı için çalışacağız. F.Bahçe, turu geçmek ve finale gitmek için terini son damlasına kadar akıtacaktır. Ama bunu başaramazsak da net bir şekilde söylüyorum; futbolcularımla gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.


OSMANLI TOKADI

F.Bahçe Kaptanı Volkan Demirel: Türklerin inandıktan sonra neler yapabileceğini tarihte nbsp;de gösterdik. Bize inanmayanları ve bizi kupaya göndermeyenleri şimdi merak ediyorum.

BU KUPAYI ALACAĞIZ
Benfica karşısında alınan tarihi zaferden sonra F.Bahçe'nin başarılı file bekçisi duygusal konuştu. Hem 38 maçtır yenilmeyen, hem de kendilerini küçük gören bir takımı çok iyi oynayarak yendiklerini belirten Volkan, "Türkler'in inandıktan sonra neler başarabileceğini biz de gösterdik. Osmanlı'dan beri bu böyle. Kenetlendiğimiz ve mücadele ettiğimiz zaman bizi yenebilecek takımın zor olduğunu düşünüyorum. Belki daha farklı olabilirdi. İnşallah finale gideceğiz, gitmekle de kalmayacağız kupayı alacağız. Bize inanmayanlar, bizi bu kupaya bile göndermeyenleri çok merak ediyorum. Onların dediklerini önemsiyorum, merak ediyorum. Biz inandık. Önce rövanşı geçeceğiz, ardından da finalde elimizden geleni yapıp kupayı Türkiye'ye getireceğiz" diye konuştu.

KUYT: KOCAMAN'IN SAYESİNDE
F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt ise galibiyetin ardından yaptığı açıklamada Teknik Direktör Aykut Kocaman'ı öve öve bitiremedi. Türk futbolu için harika bir gecenin yaşandığını belirten Kuyt, "Özellikle Aykut Kocaman'a teşekkür etmek istiyorum. Taktik olarak üç gündür takımı hazırlama yöntemleri inanılmazdı. Maçtan üç gün önce çalışmaya başladık. Sahaya çıkmadan önce Benfica ile ilgili her şeyi biliyorduk. Çok daha farklı kazanabilirdik ama yine de avantaj bizde" dedi. Sarı-lacivertlilerin başarılı defans oyuncusu Yobo ise "Çok kompakt bir takıma karşı harika bir oyun çıkardık. Maçtan önce rakamlar onları favori gösteriyordu ama biz evimizde avantajlı bir skor elde etmek istiyorduk. Maça çok iyi hazırlanmıştık ve kazandık. Umarım Amsterdam'a biz gideriz" dedi.

nbsp;Fenerbahçe'ye final göründü
AMA HÜZÜNDEN AMA SEVİNÇTEN!
BARONi'NiN GÖZYAŞLARI
İlk yarının sonlarında F.Bahçe'nin kazandığı penaltıyı direğe nişanlayan Cristian Baroni, soyunma odasına ağlayarak gitti. Cristian'ı, kaleci Volkan Demirel ve takım arkadaşları sarılarak teselli etmeye çalıştı. Sambacı Egemen'in 71'de gelen golüyle ise bu defa sahanın ortasında sevinçten gözyaşlarına boğuldu.

JESUS TURDAN EMİN
F.Bahçe'ye 1-0 mağlup olan Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, rövanş maçı öncesi umutlarını kaybetmediklerini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, "İşimizi biraz zorlaştırdık ama her şey bitmiş değil. Gol atsaydık daha iyi olacaktı ama sahamızda nbsp;turu geçeceğimizden nbsp;eminim" dedi.

Volkan Demirel rekor kırdı
F.Bahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Benfica maçıyla Avrupa kupalarında 62. maçına çıkarak, sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcusu oldu. Volkan, sezonun ilk yarısında F.Bahçe ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcu Alex'i (61 maç) geçerek, yeni rekorun sahibi oldu. nbsp;

EYVAH! nbsp;
MEiRELES-M.TOPAL nbsp;RÖVANŞTA YOK

ORTADA nbsp;KRiZ VAR
Sevincin içinde kaybolup gitti ama F.Bahçe dün ağır kayıplar da verdi. Maçın ikinci yarısında sakatlanan Raul Meireles'in sol arka adalesinde yırtık şüphesi var. Eğer böyle ise sezonu kapatacak olan Portekizli yıldızın bugün MR'ı çekilecek ve durumu netleşecek. Mehmet Topal ve Webo da sarı kart görünce cezalı duruma düştü. Aykut hocayı 2 Mayıs'taki ikinci maçta özellikle ön libero mevkisinde sıkıntı bekliyor. nbsp;

Acar için nbsp;saygı duruşu
Karşılaşma öncesi geçen hafta vefat eden F.Bahçe Kulüp Müdürü Serkan Acar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca stat hoparlöründen F.Bahçe camiasının acılarını nbsp;paylaşan Benfica Kulübü'ne nbsp;de nbsp;teşekkür edildi.

nbsp;Fenerbahçe'ye final göründü
KADIKÖY'DE ŞENLİK
MUHTEŞEM KOREOGRAFİ
Tarihi maç tam anlamıyla şenliğe sahne oldu. 1907 ÜNİFEB, Grup CK ve Vamos Bien grupları pazartesi günü başladıkları ve statta sabahladıkları koreografi çalışmasını, dev maçın seramonisinde gerçekleştirerek büyük bir görsel şölene imza attı. Sarı-lacivertli taraftarlar koreografide Amsterdam'a doğru iniş yapan bir uçağı tasvir ederken, şehrin önemli figürleri de filelerle çekildi. Arka planda yer alan güneşle 2008 yılında Chelsea maçında yapılan unutulmaz "Rising Sun Over Europe-Avrupa'nın üstünde yükselen güneş" koreografisine atıfta bulunulurken havaalanı pistinin ışıkları için de özel ışıklandırıcılar kullanıldı. Pankartta ise "fly high to glory-zafere yüksek uçalım" yazılıydı. nbsp;

Sevinçte dostluk
Maçın ardından F.Bahçeli taraftarlar, stat önünde coşkuyla galibiyeti kutladı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü. Zafeer İzmirli Fenerbahçeliler tarafından da kutlanırken gösterilere bazı Galatasaray taraftarların da katıldığı görüldü. nbsp; nbsp;

Polislerden destek nbsp;
F.Bahçe, Benfica maçı için Can Bartu Tesisleri'nden ayrıldığında sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse eşlik eden polisler, sarı-lacivertlilere çok şık bir destek verdi. Yunuslar olarak adlandırılan motorize ekip yolda giderken otobüsün önüne geçip, nbsp;Türk bayrağı açarak bir nbsp;şova imza attılar. nbsp;

Tek namağlup Fener
F.Bahçe grup maçlarından sonra oynanan elemeli turlarda 7 karşılaşmaya çıktı. Sarı-lacivertliler bu 7 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik aldı ve hiç kaybetmedi. Fener böylece grup maçlarından sonra Avrupa'da yenilmeyen tek takım oldu.

Kurban kestirdi
F.Bahçe'nin Benfica ile oynadığı tarihi karşılaşma öncesinde Başkan Aziz Yıldırım, daha önce de birçok kez yaptığı gibi kurban kestirdi. Yıldırım, sabah saatlerinde Eyüp Sultan Camii'ne giderek dua etti ve F.Bahçe'nin Portekiz ekibi karşısında iyi bir sonuç almasını ve UEFA Kupası'nı kazanmayı diledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...