Özge Bayrak'ın ilginç öyküsü...

Düzenleyen:
Özge Bayrak'ın ilginç öyküsü...

SPOR Haberleri

Raket alacak parası, çalışacak spor salonu yoktu. 2011’de yüzüne isabet eden top sebebiyle az daha gözünü kaybediyordu

MURAD TAMER

Özge Bayrak 1992 Bursa doğumlu. Çok zorlu ve yıpratıcı günleri geride bırakan bir sporcu. Badminton ile 10 yaşında beden eğitimi hocalarının sayesinde tanıştı. İzci takımındaydı ama çok hızlı hareket ettiği fark edilince badmintona yönlendirildi. İmkânsızlıklar içerisinde, spor salonu yerine okulun gösteri salonunda çalışmalar yapabiliyordu. Raket alacak parası bile yoktu. Henüz 12 yaşında Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'den 4 altın madalya alan ilk sporcu olarak tarihe geçti. Uludağ Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisi olan Özge, 2011 yılında gözüne gelen toptan sonra kör olma tehlikesiyle karşılaştı. Bir anda sona erebilecekti kariyeri. O günlerden Rio 2016 Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanan bir sporcu haline geldi. 
2011'deki o maçı anlatır mısın?
Uganda'ya turnuvaya gitmiştik ve final maçında İtalyan rakibimle karşılaşıyordum. Filenin önünde yüksek kalkan topa rakibim sert vurdu. Gözümde bir anda karartı belirdi. O an aklımdan geçenler inanılmazdı. Bir kaç gün bir şey göremedim. Uganda'da doktora gidemedik çünkü çok kötü bir yerdi orası. Türkiye'ye döner dönmez doktorlar müdahalede bulundu. Yavaş yavaş perde açılmaya başladı. Doktorların dediklerine göre biraz daha geç kalsaymışım kör kalabilirmiş gözüm.
O günlerden olimpiyatlara         katılacak olmak nasıl bir his?
Bunca yıllık emeğimin karşılığını herkesin hayalini kurduğu son zirveye gitmeyi başardığım için çok mutluyum. Tek hayalim olimpik bir sporcu olmaktı. Allah'a çok şükür bu hayalimi gerçekleştirdim. Benim için inanılmaz bir tecrübe olacak. Antrenmanlarıma devam ediyorum. Önümüzdeki turnuvalara gidip 2016 olimpiyatları için puanımı yükselterek iyi bir kura çekmek istiyorum. Rio'da iyi sonuçlar elde ederek, zor günlerden geçen ülkem ve beni destekleyen herkesi mutlu etmek istiyorum. 
Badmintona nasıl başladın?
Bursa'da 10 yaşında Elmasbahçeler İlköğretim Okulu'nda eğitim görmekteydim. İzci takımındayken beden eğitimi hocalarım Esra Tayan ve Çağatay Taşdemir'in hızımı ve çabukluğumu fark etmesi beni bu günlere getirdi. Hocalarım badmintona ilgiliydi ama okulumuz imkânsızlıklar içindeydi. Spor salonumuz yoktu. Okulun gösteri salonunda antrenman yapabiliyorduk. Raketimiz kırıldığında yenisini alabilecek paramız yoktu. Ama hocalarım hiç pes etmediler. Onlar sayesinde şimdi Rio'ya gidiyorum. 
Rakiplerinden çekiniyor musun?
Genel olarak Asya ülkeleri gelişmiş olduğu için oradan katılanlar oldukça iyi ve dünya sıralamasında önder durumdular. Çekinmek değil ama onlara karşı maçlarda her zamankinden daha dikkatli olmam gerektiğini biliyorum. Madalya almayı ve ülkeme büyük bir gururla dönmeyi hayal ediyorum ama bunun için bir söz veremem. Sonuçta ilk defa olimpiyat tecrübesini yaşayacağım. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Hedeflerimi adım adım çizdim. İlk olarak tur atlamak istiyorum. İnşallah ardından gerisi gelir. 
Kariyer hedefin nedir?
Öncelikle ülkeme başarılar getiren bir sporcu olmak istiyorum. Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği'nde okuyorum. Ancak sporculuk kariyerim bitince öğretmen olmak istemiyorum. Tecrübelerimi aktarmak istediğim için badminton antrenörlüğünün daha iyi bir seçim olacağına inanıyorum. Böylelikle badminton ile bağlantımın kesilmemesini sağlayacağım.

ÖZGE BAYRAK’IN BAŞARILARI
2011 Avrupa Gençler Şamp.    Bronz
2013 Akdeniz Oyunları    Gümüş
2013 Akdeniz Oyunları (çiftler)    Altın
2013 İslam Oyunları    Takım üçüncülüğü
2014 Avrupa şampiyonası    Bronz

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...