Niasse yolda

Düzenleyen:
Niasse yolda

SPOR Haberleri

Kiralık formülüyle transferi neticelendirilen sarı-kırmızılı yönetim, İngiliz ekibi Everton ile 2.5 milyon avroya el sıkıştı

> Burhan Can TERZİ

Rodallega mı, Bony mi, Luiz Adriano mu derken Galatasaray eski Akhisarlı Oumar Niasse’yi transfer ediyor. Geçen sezon başında Hamza Hamzaoğlu tarafından çok istenilse de, o dönem burun kıvrılan Senegalli oyuncu için Everton Kulübü ile uzun süre pazarlıklar yapıldı. İngilizler “Boş yatırım” olarak gördüğü 26 yaşındaki golcüyü kadroda tutmak istemese de iyi bir fiyata elden çıkarmak hedefindeydi. Galatasaray’dan bonservis ücreti olarak 8 milyon avro isteyen Evertonlu yöneticilerin bu isteği reddedildi. Niasse’ı bonservisiyle alamayacaklarını anlayan sarı-kırmızılılar da kiralık formülünü devreye soktu. 

Ergün ikna etti
Galatasaray’ı temsilen Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün yürüttüğü görüşmelerde, Everton yönetimi uzun süre 3 milyon avrodan aşağıya inmedi. Ama Ergün’ün ısrarlı tavrı ve Niasse’ın sarı-kırmızılı takımda oynamak istediğini bildirmesi İngilizleri yumuşattı. Taraflar 2.5 milyon avroya el sıkıştı. Galatasaray’ın Senegalli futbolcuya da 2 milyon avro garanti ücret ödeyeceği ifade edildi. Yapılan anlaşmaya göre Niasse’ın bonservisini alma opsiyonu da sarı-kırmızılılarda olacak. G.Saray’ın bu opsiyonu kullanması için 10 milyon avroyu Everton’a ödemesi gerekecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...