Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci askerler silah zoruyla ekmek aldı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Darbeci askerler silah zoruyla ekmek aldı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Marmaris'te firar eden darbeci askerlerden 3'ü sabah saatlerinde fırıncıya giderek silah zoruyla 5 ekmek aldı. Ardından dağlara kaçan askerler için operasyon başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele saldırı gerçekleştiren 35 kişilik suikast timinde yer alan son 11 darbeci askerin yakalanması için başlatılan operasyonlar Marmaris’in ardından Ula ilçesi bölgesine kaydırılmıştı. 
15 gündür dağ taş her yerde aranan darbeci askerler, bu sabah saatlerinde Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde ortaya çıktı. Firari askerlerden 3’ü saat 05.00 sıralarında Akyaka’daki bir fırından ekmek aldı. Darbeci askerleri fark eden vatandaşlar, durumu jandarmaya ihbar etti. Tanındıklarını fark eden askerler, geldikleri gibi dağlık alana kaçtı. 
Darbeci askerler silah zoruyla ekmek aldı!

Kaç Kişi Oldukları Bilinmiyor 
Darbeci askerlerin kaçtıkları Ula Mahallesi ile orman gözetleme kulesi arasındaki bölgede operasyon başlatıldı. Havadan 1 adet Skorsky, 1 adet polis helikopteri ve 1 adet insansız hava aracı Hürkuş’un katıldığı operasyona karadan da çok sayıda Özel Harekat polisi ile Özel Kuvvetlere bağlı komandolar destek veriyor. Yoğun bir şekilde devam eden operasyonlarda 3 kişinin görüldüğü bölgede kaç darbeci askerin bulunduğu bilinmiyor. 

Darbeci askerler silah zoruyla ekmek aldı!

Darbeci askerler silah zoruyla ekmek aldı!

DARBECİ ASKERLERİ İHBAR EDEN FIRINCI KONUŞTU

Sabah saatlerinde ekmek almak için kente inen darbeci askerlerin yakalanması için Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde operasyonlar sürüyor. Darbecilerin ortaya çıktığı fırında yaşananların da detayları belli oldu.

Askerleri görünce bir süre şaşkınlık yaşadığını ifade eden fırıncı, “Üzerinde kahverengi bir tişört vardı. Pantolonunu göremedim ama ayağına spor ayakkabı giymişti. Ekmek aldıktan sonra dağa doğru gittiler. Orada bekleyen diğer arkadaşları kolundan tutup yukarı çekti. Daha sonra gözden kayboldular. Onlar gittikten sonra hemen telefonla ihbar ettik. Ekmek almaya gelen 2 kişi ve onları bekleyen bir kişi daha vardı” dedi. 

Bir anda firari askerleri karşısında gören fırın sahibi Mustafa Çağlar, iş yerine gelen 2 darbeci askerin kendilerini silahla gasp ettiğini belirtti. Askeri kıyafetli ve sakallı iki kişiyi karşılarında görünce bir anda panik yaşadıklarını ifade eden işletme sahibi  Çağlar, “Ormanlık alanda bekleyen 1 kişi bu ekmek almaya gelen 2 kişiyi kollarından tutup yukarı çekti. Bizle hiç konuşmadılar, sadece ekmek istediler. Biz içerideydik, gelip silah çektiler ve ‘5 ekmek ver’ dediler. Birisi silah çekti, diğeri ekmekleri alıp ormana doğru kaçtı. Gece ormandan inip bize silah çektiğine göre mutlaka darbecilerdendiler. Çünkü burada kamp yapan birisi olsa kalkıp bize silah çekmez. Zaten biz, istese 5 ekmek verirdik” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...