Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altının ayarı kaçtı

- Güncelleme:
Altının ayarı kaçtı

Ekonomi Haberleri

Kuyumcular, fiyatın yükselmesini beklediği için vatandaşa altın satmıyor. Darphane Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, "Kapasitemizin 1.5 katı olmasına rağmen talebi karşıladık" dedi. Parmaksız, kuyumcuların "İşçilik ücreti arttı" iddiasını da "Uzun zamandır ücret aynı" diyerek yalanladı.

nbsp;Altın fiyatlarının hızlı düşüşü üzerine "Kalmadı" diyerek çeyrek altın ve Cumhuriyet satışını kesen kuyumcular, Darphane tarafından piyasaya bol miktarda altın verilmesine rağmen satış yapmamaya devam ediyor. Geçen hafta kuyumcuların çeyrek ve Cumhuriyet altınını "İşçilik parası arttı" diyerek değerinin üzerinde sattığına dikkat çeken Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, "Biz 10 yıldır aynı işçilik ücretini alıyoruz. Kumuycular ve kurumlar bize külçe altını getirir. Biz bunların karşılığında onların siparişi olan Cumhuriyet ve çeyrek altınları basarız. Geçen hafta 32.1 tonluk sipariş geldi. Bu rakam üretim kapasitemizin 1.5 katı olmasına rağmen eksiksiz karşıladık. İşçilik maliyetini de artırmadık" dedi. nbsp;Parmaksız'ın bu açıklaması, "Piyasada altın kalmadı" diyerek mal satmayanları ve altın satsa bile, "İşçilik maliyeti arttı" gerekçesiyle fahiş fiyattan satış yapanların doğruyu söylemediklerini ortaya koydu. Yaz dönemi gelmesine ve düğünlerin başlamasına rağmen, sektörün fiyatların daha da yukarı çıkmasını beklemesi vatandaşı mağdur ederken, bankalar ve PTT'ye fiziki altın alıp satma yetkisi verilmesine rağmen, henüz bu satışların başlamamış olması sebebiyle mağduriyet giderilemiyor. Vatandaşlar, henüz başlanmasa da bankalara altın satma yetkisi verilmesinin yerinde olduğu görüşünde birleşiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...