Vali Çiçek Marmaris hainleri hakkında bilgi verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Vali Çiçek Marmaris hainleri hakkında bilgi verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Muğla Valisi Amir Çiçek, Erdoğan'a saldırı düzenleyen teröristlere yönelik çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen 37 darbeci askerden 25'inin yakalandığını ve bu kişilerden 20'sinin tutuklandığını bildirdi.

Vali Çiçek, Ula ilçesindeki Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığında, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris ilçesinde konakladığı otele yapılan saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırının, Allah'ın yardımı, güvenlik güçlerinin gösterdiği gayret ve vatandaşın sağ duyusuyla engellendiğini belirten Çiçek, eyleme 37 kişinin katıldığını ifade etti.

'ÖZELLİKLE SAKLANIYORLAR'

12 kişinin kendilerini özellikle sakladığını kaydeden Çiçek, "Vatandaşlarımız ihbarda bulunuyor. İhbarlar hemen değerlendiriliyor. Bazıları doğru bazıları da yanlış çıkıyor. Bütün ihbarları doğru gibi kabul edip anında, zaman geçmeden refleksimizi göstererek kuvvetlerimizi gönderiyoruz." diye konuştu.

Aranan kişilerin üzerilerindeki silahları araziye attığını ve bu silahları da bulduklarını belirten Çiçek, "Bunların üzerinde uzun namlulu ağır silahlar yok. Tabanca var. O olabilir. Operasyon yapan arkadaşlarımız bunları alıp teslim edecek, bu kişiler karşı geliyorsa da karşılığını görecek. Operasyonlara ara vermiyoruz." dedi.

'BOT DUVARI ÖRÜLDÜ'

Çiçek, denizden de bu kişilerin Yunanistan adalarına kaçmaması için deniz kuvvetlerinin hücumbot, sahil güvenlik komutanlığının da botlarla duvar ördüğünü vurguladı.

Çiçek, operasyonlarda yaralanan güvenlik gücü olmadığını ifade etti.

'EKMEK FIRINI' İHBARI

Çiçek, darbeci askerlerin bu sabah Akyaka Mahallesi'ndeki fırından silah zoruyla ekmek çaldıkları ihbarıyla ilgili soru üzerine, ihbar üzerine hemen bölgede operasyon yapıldığını, ancak askerlerin bulunamadığını söyledi.

BİBER YEMİŞLER

Şu anda tüm ekiplerin operasyonlarına devam ettiklerini vurgulayan Çiçek, "Bunlar yakalanacak, gereken yapılacak. Tabii ki arazide bu şekilde bitki örtüsünün olması ve bu derece geniş olması bunların lehine oluyor. Ama nereye kadar gidecek onlar düşünsünler. Yedikleri otları, yedikleri çıyanları, yılanları düşünsünler. Hatta geçen gün yakalanan bir tanesi 'Biber yedik' diyor. O biber, domates bunları uzun süre yaşatmaz." dedi.

NEDEN ARANAN SAYISI ARTTI?

Çiçek, aranan asker sayısının artması ile ilgili soru üzerine ise sayının yakalanan askerlerden alınan ifadelerde verdikleri isimlerin görev yerlerinde kontrol edilmesi sonucunda arttığını ifade etti.

"Bulamamak ya da yakalayamamak gibi bir endişemiz yok." diye konuşan Çiçek, operasyona 500'ü bulan polis ve askeri personelin katıldığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...