Başkan Topbaş müjdeyi verdi

Düzenleyen:
Başkan Topbaş müjdeyi verdi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanı Kadir Topbaş'a hitaben 'Cesur olacaksın' sözlerinin ardından Başkan Topbaş müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programında yaptığı açıklamada, ''Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım. '' demişti.

TOPBAŞ MÜJDEYİ VERDİ

Bu sözlerin ardından harekete geçen Topbaş, ilk müjdeyi verdi.

Taksim'e yapılacak Topçu Kışlası’nı bir inatlaşma sebebi olarak görmemek gerektiğini, koruma kurulu ve mahkeme kararlarının ortada olduğunu dile getiren Kadir Topbaş, ''Eserin sanat galerisi, müze ve alt kısmının kafe olarak hizmet verebileceğini kaydederek, "Taksim şu anda yaşamıyor, sadece transit geçiş noktası. Taksim, insanların fazlaca gitmeyi arzu ettiği bir yer de değil. Burası müze tarzı bir sanat galerisi ve kafeleriyle çok daha modernleşmeye doğru gidebilir." diye konuştu.

NOKTAYI KOYDU: YAPILACAK!

Taksim'e opera binası da yapılacağını, caminin projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Topbaş, "Caminin yeri koruma kurulundan onaylandı. Bölgenin koruma amaçlı imar planlarında da var. Yasal süreçleri tamamlandı. O bölgede camiye ihtiyaç var, yapılacak. İnsanlar maalesef şu anda barakada ibadetlerini yapmaya çalışıyor. Taksim'de barakadan bir cami var. İnsanlar cuma namazını dışarıda kılıyor yaz, kış. Bu hoş değil." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...