Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'dan skandal Erdoğan yasağı

Almanya'dan skandal Erdoğan yasağı

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek olan Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesi Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellendi.

Darbeye Karşı Demokrasi Platformunun bugün saat 15.00'te Deutzer Werft'te düzenleyeceği mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp kurulacak dev ekrandan halka hitap etmesine müdahale geldi. Köln polisinin güvenlik gerekçesiyle buna izin vermemesi üzerine, platform önce yerel mahkemeye, ret cevabı alınca da bir üst mahkemeye başvurdu.
Üst mahkeme de, polis lehine karar verince, karar gün içinde Anayasa Mahkemesine taşındı. Almanya Anayasa Mahkemesi de Köln polisini haklı bularak, daha önce verilen mahkeme kararlarını onadı.
Hukuk açısından bu kararın kabul edilebilir bir tarafı yok
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, "Hukuk açısından bu kararın kabul edilebilir bir tarafı yok. Siyasi bir karar olduğu çok net. Demokrasilerde insanların fikirlerini ve düşüncelerini iletmemeleri veya buna imkan sağlanmaması manidar bir tutum." dedi.
Sırakaya, "Bizler bu karara katılmasak da, mahkemenin kararına göre hareket edeceğiz. Platformunun kesinlikle kanuni çerçevenin dışında hareket etmemesi gerektiği yönünde olan düşüncemizi belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...