Piri Reis'in haritası dünya'nın kopyası

/ Kaynak: AA
Piri Reis'in haritası dünya'nın kopyası

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tarihte denizcilik denildiğinde en önemli isimler arasında yer alan olan Piri Reis'in, Amerika kıyılarını dahi gösteren haritası 500 yaşında.

Tarihte denizcilik denildiğinde en önemli isimler arasında yer alan olan Piri Reis'in, Amerika kıyılarını dahi gösteren haritası 500 yaşında. Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) de 2013'ü "Piri Reis Yılı" ilan etti. Bu konuda açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Levent Düzcü, Piri Reis'in 1513'te Gelibolu'da hazırladığı haritanın bir çok ilginç yanının olduğunu belirterek, nbsp;"Bu harita ancak günümüz teknolojisi ile hazırlanabilir. Harita uzaydan fotoğrafla çekilmiş bir görüntü vermektedir. Ayrıca günümüz haritaları gibi dünyayı yuvarlak değil, geoid ya da jeoid göstermekle doğru bir çizim olduğu anlaşılmaktadır. Uzaydan çekilmiş fotoğraflarla Piri Reis haritası arasında oldukça benzerlikler bulunmaktadır. Haritayı 29 günde çizmiş olması, seyahat etme amacıyla çizmediğini gösteriyor. 20 farklı haritadan yararlanmış. Ancak o haritalardaki hatalara düşmemiştir" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...