Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yapı Kredi’den 6 ayda 1.5 milyar TL net kâr

Yapı Kredi’den 6 ayda 1.5 milyar TL net kâr

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk yarısında nakdi ve gayrinakdi kredileri 223 milyar 400 milyon TL'ye, toplam mevduatı ise 137 milyar 700 milyon TL'ye yükselen Yapı Kredi Bankası, 1 milyar 552 milyon TL konsolide net kâr açıkladı.

Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14.6 seviyesine çıktı. Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, global ekonomide yaşanan çalkantılara rağmen, Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

SAĞLAM YAPI GÜÇLENDİ
Yılın ilk yarısında Türkiye'de gerek ekonominin gerekse bankacılık sektörünün sağlam yapısının daha da güçlendiğini ifade eden Açıkalın, "İçeride ve dışarıda belirsizliklerin sürdüğü 2016 yılında Yapı Kredi olarak operasyonel verimliliğe ve sürdürülebilir büyümeye odaklanmaya devam ettik. Mevduat alanında da büyümemizi sürdürdük ve pazar payımız yüzde 10.2 oldu. Yılın ilk yarısında 500 milyon dolar sermaye benzeri kredi ile 1.5 milyar dolar sendikasyon kredisi aldık. Bu işlemler de Yapı Kredi'nin itibarını ve istikrarlı performansını teyit etmektedir" dedi.

MOBİLDE HIZLI BÜYÜME
 Dijitalleşme yatırımlarının karşılığını beklentilerinin üzerinde bir performans sağlayarak aldıklarını belirten Açıkalın, "Dijital bankacılık alanındaki öncü rolümüzü sürdürmeye devam ediyoruz. Müşteri tabanımızın genişlemesinde mobil başta olmak üzere dijital kanalların payı büyük oldu. Son iki yılda mobil bankacılık müşterilerimiz yüzde 285 arttı. Mobil uygulamalarımızın toplam indirilme sayısı ise 6.5 milyona ulaştı" diye konuştu. Faik Açıkalın, kredi kartlarında 28 yıllık liderliklerini sürdürdüklerini ifade etti.

Kâr 1.5 milyarı geçti
 Milyon TL
 Aktif 245.800
 Kredi 223.400
 Mevduat 137.700
 Net kâr 1.552
 Gelir 5.975

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...