Demokrasi karnavalı

Düzenleyen:
Demokrasi karnavalı

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurdun dört bir tarafında başlatılan “demokrasi nöbeti” bütün coşkusuyla sürüyor. Yeni evlenecek bazı çiftler de hayatlarını nöbet alanında birleştiriyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine tüm yurtta meydanlarda demokrasi nöbetleri tutulmaya devam ediyor. Bu nöbetlerde meydanlar bayrağımızdaki kırmızı-beyaz renklerle kaplanırken karnavalı andıran görüntüler ortaya çıkıyor. Yeni evlenecek bazı çiftler nikâh masasından gelinlik ve damatlıklarıyla nöbet alanına koşarken bazıları da bizzat nöbet alanında hayatlarını birleştiriyor. Ordu’da Tarık Kılıç ile Damla Yüksel çiftinin nikâh merasimi de nöbet için Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşların huzurunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından kıyıldı. Meydanların boş kalmaması gerektiğine dikkat çeken Kılıç, nikâhlarının son derece anlamlı bir ortamda kıyıldığı için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Karabük’te de Merve ve Kadir Şahin çifti, ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlara destek vermek için nikâh masasından kalkıp Kent Meydanı’ndaki nöbete katıldı. 
Yurtta demokrasi nöbetlerinin en şatafatlılarından biri de doğudaki Van ilimizde gerçekleşti. Beşyol Meydanı’nda toplanan vatandaşlara tatil ve alışveriş yapmak için İran’dan gelen turistler de destek verdi. Ellerine Türk bayrakları alan İranlılar, gece geç saatlere kadar darbe protestosuna eşlik etti.

MUHTARLAR DA NÖBETTE

Gaziantep’te de Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanan yaklaşık 500 muhtar, mehter takımının marşları eşliğinde sloganlar atarak, Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, “Sadece bugün değil, 15 Temmuz akşamından beri demokrasi nöbetindeyiz. Biz sandıktan çıktık. Gücümüzün yettiği kadar bizi seçen halkımızın yanında olacağız. Bu cunta zihniyeti, gereken cezayı almalıdır” diye konuştu.  

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...