Galatasaray, Manchester United karşısında bozguna uğradı

Düzenleyen:
Galatasaray, Manchester United karşısında bozguna uğradı

SPOR Haberleri

Bir türlü transferlerini bitiremeyen Riekerink'in takımı ilk yarısını önde bitirdiği maçta Manchester United'dan 7 dakikada 3 gol yedi.

Galatasaray, yeni sezon öncesi şu ana kadarki en ciddi hazırlık maçına çıktı. İsveç'te dünya devi Manchester United ile karşılaşan sarı-kırmızılılar ilk yarısında iyi olduğu maçın sonunu kötü bitirdi. İngiliz temsilcisinin yeni transferi İbrahimovic Manchester United kariyerine harika bir golle başladı. Galatasaray henüz topu görmeden "Kırmızı Şeytanlar" İbrahimovic'in golüyle 3. dakikada 1-0 öne geçti. İbra, Valencia'nın ortasını süper bir voleyle tamamladı. 15'ten sonra toparlanan sarı-kırmızılılar orta alanda top tutmaya ve ileriye organize şekilde çıkmaya başladı. 22'de Sneijder'in serbest vuruştan yaptığı isabetli ortayı Sinan çok iyi değerlendirdi ve kafasıyla topu ağlara yolladı: 1-1. 

İkinci yarıda buharlaştı

Bu golden sonra Riekerink'in öğrencilerinin kendilerine güveni tamamen yerine geldi. 40'ta kamp döneminin yıldızı Bruma, artık alıştırdığı gollerden birini daha attı. Sol çaprazda Sinan ile verkaça giren Portekizli, on sekiz çizgisi üzerinden topu ters köşeyle nişanladı: 2-1. Herkes Galatasaray'dan ikinci yarıda daha iyi bir oyun beklerken, Cimbom bu bölümde adeta buharlaştı. Sağ çizgiyi etkili kullanan İngilizler, yine bir yan top organizasyonunda 55'te Rooney ile eşitliği sağladı. 58'de Muslera'nın rakibini düşürmesi sonucu M.United penaltı kazandı. Topun başına geçen Rooney durumu 3-2'ye getirdi. 62'de sahneye çıkan isimse Fellaini oldu; sağdan gelen ortayı kafasıyla aşırttı: 4-2. Maçın sonucunu ise 74'te Mata belirledi: 5-2.

Derdiyok hamlesi

Galatasaray forvet arayışında Kasımpaşa'nın golcüsü Eren Derdiyok'a ağırlık verdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kasımpaşa Başkanı Turgay Ciner ile özel görüşerek Eren'i resmen istedi. Sarı-kırmızılı yönetim Eren Derdiyok'a karşılık Kasımpaşa'ya bu ekipten transfer etti Donk'la birlikte Umut Bulut'u ve artı 2.2 milyon avro teklif etti.

Riekerink: Yorgunduk...

G.Saray Teknik Direktörü Olde Riekerink maç sonrası, "Çok geniş bir kadroları var. İlk yarı iyiydik. İkinci yarıda oyundan düştük. Pres zamanlaması konusunda kendimizi geliştirmeliyiz. İlk yarıdaki futbolun üzerine koymalıyız. Kampın sonuna doğru yorgunluklar oluyor" açıklamasında bulundu. 

Bruma'dan 6. gol

G.Saray'ın yeni sezon hazırlık kampında en çok dikkat çeken isimlerinden Bruma dün de üzerine düşeni yaptı. M.United maçına gelene kadar hazırlık maçlarında 5 gol atan genç yıldız İngiliz ekibini de boş geçmedi ve 6. golünü kaydetti. İkinci yarıda çöken Cimbom'da Bruma'nın da yapacağı fazla bir şey yoktu. 

Maça ilgi yüksek

Galatasaray ile Manchester United'ın Göteborg şehrindeki Ullevi Stadı'nda karşı karşıya geldiği müsabakaya futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Maç biletleri 60 ile 250 avro arası değişen fiyatlarla satılırken, yaklaşık 20 bin seyirci maçı izlemeye geldi. 

İki değişiklik hataydı

Galatasaraylı birçok taraftar dünkü mağlubiyetin sebebini ikinci yarının başında yapılan değişikliklere bağladı. 46'da Hakan Balta yerini Serdar Aziz'e, Selçuk ise Hamit'e bıraktı. Sosyal medyada "İki değişiklik maçı bitirdi" yorumları yapıldı.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...