Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YAŞ'ın yapısı değişti, yeni üyeleri arasında o bakanlar da var!

Düzenleyen:
YAŞ'ın yapısı değişti, yeni üyeleri arasında o bakanlar da var!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcıları, Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanları Yüksek Askeri Şura'ya katılacak üyeler oldu.

Resmi Gazete yayımlanan kararnameyle Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) yapısı da değişti. Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, Başbakan yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı ve İçişleri Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararname ile Yüksek Askeri Şura'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da da bazı değişiklikler yapıldı.

YENİ ÜYELER GELDİ

Mevcut kanun kapsamında şuranın üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı ile silahlı kuvvetlerdeki orgeneral ve oramiraller olarak belirlenmişti.

Değişiklikle şura üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanları oldu.

Şuranın görevlerinin belirlendiği ilgili maddenin, "Başbakan, Genelkurmay Başkanı veya Milli Savunma Bakanı'nın lüzum gördükleri hallerde silahlı kuvvetlerle ilgili diğer konular halinde görüş bildirmek" fıkrası ise "Başbakan'ın, lüzum gördüğü hallerde silahlı kuvvetlerle diğer konular halinde görüş bildirmek" olarak değiştirildi.

ŞURA'NIN SEKRETERYASI

Mevcut kanun kapsamında Genelkurmay 2. Başkanı Şura'nın genel sekreteri olarak görevlendiriliyordu. Değişiklikle Şura'nın sekretarya hizmetleri Milli Savunma Bakanlığınca yürütülecek. Şura'nın çalışma usulleri, genel sekreterliğin her türlü iş ve işlemleri Yüksek Askeri Şura ile kabul edilecek bir iç tüzükle düzenleniyordu. Değişiklikle, söz konusu işlemler Başbakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...