Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İncirlik'te kalkışmaya karşı 4 saatlik önlem

Düzenleyen:
İncirlik'te kalkışmaya karşı 4 saatlik önlem

GÜNDEM Haberleri

Adana'da gece yeni bir darbe girişimi ihtimaline karşı başta İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'na giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklandı, stratejik noktalarda önlem alındı. 4 saat sonra yapılan güvenlik toplantısından sonra polis normale döndü.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının gece darbe girişiminde bulunacağı istihbaratını aldı. Polis, 15 Temmuz'da olduğu gibi teyakkuza geçerek bütün polisleri "Tüm birimlerimiz dinlemede kalsın. 15 Temmuz'da olduğu gibi tüm personelimiz teyakkuz haline geçecek. Görev istirahatli personelimiz, göreve davet edilecek. Konuyu tüm birim amiri arkadaşlarımız kendi birimlerinde takip edecekler. Sayın 20.10'un emirleridir herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek" anonsuyla göreve çağırdı.
 
Saat 23.00 sıralarında görevlendirilen yaklaşık 7 bin polis Adana Emniyet Müdürlüğü, Adana Valiliği, Adana Havalimanı, Kürkçüler Cezaevi önünde önlem aldı. Önlemlerin yanı sıra polis darbe girişimine karşılık Adana'da askeri birliklerin önüne de çevik kuvvet, terörle mücadele polislerini gönderip, zırhlı araç ve TOMA'larla önlem aldı. Eski 10. Tanker Üs Komutanı Bekir Ercan Van'ın darbe üssü olarak kullandığı 10. Tanker Üs Komutanlığı bütün giriş çıkışlarında da polis olağanüstü önlemler aldı. 5 TOMA üssün önüne gelirken, çevik kuvvet ve terörle mücadele polisleri uzun namlulu silahlarla giriş ve çıkışlarda beklemeye başladı. Polis ayrıca üsse ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışları yasakladı. Dışarıdan üsse girmek isteyen içeri alınmazken, içeriden çıkmaya çalışanlar da dışarı çıkartılmadı.
 
İncirlik Üssü'nde lojmanda kalanlar üsse girmek için geldi ancak polis içeri almadı. İncirlik Üssü'ne giriş ve çıkışların tehlike geçene kadar devam edeceği öğrenildi. Bu arada, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in kaldığı otelde de polis çelik yelek ve uzun namlulu silahlarla önlem aldı.Alınan bütün önlemlerin ardından kriz masası oluşturularak güvenlik toplantısı yapıldı. Yapılan toplantı sonrasında Adana'da darbe girişimi tehlikesi olmadığı anlaşılarak alınan önlemlerden yaklaşık 4 saat sonra telsizden polisin normale dönmesi anonsu yapıldı. Anonsun ardından evlerinden göreve çağrılan polisler tekrar dönerken İncirlik Üssü'ne giriş ve çıkış yasağı da kaldırıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...