Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geldikleri gibi gidecekler

/ Kaynak: AA
Geldikleri gibi gidecekler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK terör örgütünün Türkiye topraklarını terk edeceğini ifade ederek, "Buradan, geldikleri gibi gidecekler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK terör örgütünün Türkiye topraklarını terk edeceğini ifade ederek, "Buradan, geldikleri gibi gidecekler" dedi.


Ankara'dan Tokat'a karayolu ile gelen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Tokat Valiliği önünde karşılandı. Polis mangasını selamlayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, valilik şeref defterini imzaladı. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret eden Bozdağ, açıklamasında 5084 sayılı Kanun teşvikinin yol sonu itibariyle miladının dolduğunu, yeniden canlanmasının söz konusu olmadığını ancak sigorta primlerine ilişkin düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasallaşacağını söyledi.


Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı açıklama ile ilgili basın mensuplarının sorularına cevap veren Bozdağ, "Karayılan'ın açıklamasını değil de Türkiye'nin huzur ve sükuna kavuşması için hükümetimizin ortaya koyduğu bir irade var. Biliyorsunuz, 30 yılı aşkın bir süredir devam eden terör sorunun sona erdirilmesi, terörün silah bırakmasının temin edilmesi, kanın durdurulması, gözyaşını dindirilmesi, Türkiye'nin her yerinde huzur ve sükunun ikame edilmesi için hükümetimiz ciddi tedbirler aldı.


Ciddi adımlar attı atamaya da devam ediyor. Bu çerçevede çözüm süreci Türkiye'mizde huzurun tesisi ve terörün sonlandırılması hususunda atılmış tarihi bir adımdır. Bu sürecin içerisinde olan hadiseler milletimizin gözü önünde olmaktadır. Bugüne kadar olan biten baktığımızda Türkiye'mizin hayrına gelişmeleri görüyoruz. Bu süreç hükümetimizin ortaya koyduğu yönettiği bir süreçtir. Muhalefet partileri süreç içerisinde olan bitenleri eleştiren yaklaşımlar ortaya koyuyorlar. Bol bol korku pompalıyorlar ve korkularına insanların inanarak kendileri gibi o korkular üzerinde kendi görüşlerini oluşturmasını arzu ediyorlar. Türkiye korkularla büyük Türkiye olmasın. Korku pompalayarak da büyük Türkiye olunmaz" diye konuştu.
"BU KADAR YALAN VE İFTİRANIN İÇERİSİNDE YOL ALMAK ÇOK ZOR"


Terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terk edeceklerini ifade eden Bozdağ, "Buradan, geldikleri gibi gidecekler. Sürecin içerisinde olup bitenlerine baktığınızda bunların tamamı milletimizin lehine olan durumlardır. Ben buradan bir kez daha bütün kardeşlerimizin hemşerilerimize sesleniyorum. Muhalefetin korku pompalamalarına ve iftira yalan üzerine yaptıkları değerlendirmelere değil, hükümetimizin söylediği ve yaptıklarına itibar etmelerini istiyorum. Çünkü muhalefetin söyledikleri yatsıya kadar bile varlığını koruyamıyor. Yalan, iftira olduğu çok kısa bir sürede ortaya çıkıyor. Süreç içerisinde onların söyledikleri neler ortaya çıkan neler? Hepsi ortada. O yüzden bizim söylediklerimiz ve yaptıklarımız üzerinden halkımız bizi değerlendirirse o zaman daha faydalı bir iş yapmış oluruz. Aksi takdirde yalan ve iftiradan geçilmiyor. Bu kadar yalan ve iftiranın içerisinde yol almak çok zor" şeklinde konuştu.


Çekilme süreciyle ilgili sıralanan 6 madde ve PKK'nın silahlı geri çekileceği yönündeki sorulara ise Bozdağ şöyle cevap verdi:


"Türkiye'de terörün sonra ermesi nihaiyi hedef. Terörün silahlarını bırakması ve Türkiye'nin gündeminden çıkmasıdır. Bu bir günde olacak bir şey değil. Adı üstünde bir süreç. Bu süreç içerisinde Türkiye'nin gündeminden PKK terörü de çıkacaktır bölücü terörün her türü de Türkiye'nin gündeminden çıkacaktır. Onun için biz bu hedefe doğru yola alıyoruz. Amacımız Türkiye'de terörün olmadığı bir iklimi oluşturmak. Onun için ortaya çıkan sonuçlara göre değerlendirmek yapmakta fayda var."


Basın mensuplarını soruları üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın sözleri ile görüşlerinin aynı olduğunu ifade eden Bozdağ, "Meclis'teki kabul çoğunluğu ne olursa olsun yeni anayasanın milletin onayına sunulması milletin kabulü ile millet sözleşmesinin doğru olacağına bizde inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...