Firari darbeciler bakın kimin evinde yakalandı!

Düzenleyen:
Firari darbeciler bakın kimin evinde yakalandı!

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden darbeci yarbay ve binbaşı Yargıtay üyesinin evinden çıktılar...

Darbeci Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç ve Topçu Kurmay Yarbay Mustafa Toklu’nun İzmir Tire’de yakalandığı evin Yargıtay 23. Ceza Dairesi Üyesi Çetin Şen ve kardeşi Davut Şen’e ait olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden Ege Ordu Komutanlığı'nda görevli Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç ve Topçu Kurmay Yarbay Mustafa Toklu, Tire İlçe Jandarma Komutanlığı'nın operasyonuyla yakalandı. Önceki akşam 19.00 sıralarında Gökçen beldesinde yakalanan iki askerin, saklandıkları evin ise 18 Temmuz'da tutuklanan Yargıtay 23. Ceza Dairesi Üyesi Çetin Şen ve kardeşi Davut Şen'e ait olduğu ortaya çıktı. Jandarma operasyonu sonrası firari askerler ve ev sahibi kelepçelenerek evden çıkarıldılar.
Firari darbeciler bakın kimin evinde yakalandı!
Şahısların evden çıkarılması anında kalabalık köy sakinlerinden biri "vatan hainleri!" diye bağırınca kısa süreli bir arbede yaşandı. 2 evde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgi, belge, CD ve çeşitli evrakların yanında 2 adet de bilgisayar kasasına delil olarak jandarma tarafından el konuldu. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması ardından cuntacı askerlere öynelik 18 Temmuz'da Ege Ordu Komutanlığı ve Maltepe Askeri Lisesi'nde operasyon düzenlenmiş, 3 asker firar etmişti. Binbaşı Kılıç ve Yarbay Mustafa Toklu saklandıkları evde ele geçirilirken, üçüncü firari Maltepe Askeri Lisesi'nden Bülent Sevindik aranıyor. Bu arada darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında asker, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu tutuklanan kişi sayısı 12 bin 96 kişiye ulaştı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklama kararı verilen generallerin sayısı da 155'e ulaştı.
(Milliyet)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...