Küba'ya giden iki Türk'ten haber alınamıyor

/ Kaynak: CHA
Küba'ya giden iki Türk'ten haber alınamıyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Mardin nüfusuna kayıtlı Veysi Oral ve Hüseyin Özkan adlı iki kişilerden, 26 Şubat 2012 tarihinde Küba üzerinden Bahamalar'a turist olarak giriş yaptıktan sonra bir daha haber alınamadığı bildirildi.

Mardin nüfusuna kayıtlı Veysi Oral ve Hüseyin Özkan adlı iki kişilerden, 26 Şubat 2012 tarihinde Küba üzerinden Bahamalar'a turist olarak giriş yaptıktan sonra bir daha haber alınamadığı bildirildi. nbsp;

Konuya ilişkin Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) yapılan açıklamada, partinin Oral ve Özkan ailelerinin talebi üzerine kayıp kişinin bulunması için Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu ifade edildi. 26 Şubat 2012 tarihinde Küba üzerinden Bahamalar'a turist olarak giriş yaptıktan 13 gün sonra bir daha kendilerinden haber alınamadığının belirtildiği açıklamada, kayıp 2 kişinin yakınlarının yaptıkları bütün girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine BDP'ye başvurduğu kaydedildi.

9 Mart 2012 tarihinden itibaren kendilerinden haber alınamayan Oral ve Özkan ailesinin endişesinin her geçen gün arttığına dikkat çekilen açıklamada, ''BDP'ye bir dilekçe göndererek yardım isteyen Oral ve Özkan'ın yakını Nayif Gümüş, Bahamalar'ın Nassau şehrine gelen 2 akrabasını Nassau Havaalanı'ndan havaalanı işçisi Kevin Giggins ve Anton Semor adlı kişilerim karşıladığını belirtti. Gümüş, Oral ve Özkan'ı 1 Mart'ta Freeport şehrindeki Royal İslander Oteli'ne yerleştiklerini ifade etti. Otelde Kevin Giggins'ın kendisine 'Çocuklar böbreklerini satmak isterler mi?' diye sorduğunu dile getiren Gümüş, 'Ben de hayır dedim, böyle bir şeyi bir daha duymayayım dedim. O da bana 'Ben de başka türlü halederim' dedi. O anda bana de demek istediğini anlamadım' dedi. Gümüş, 9 Mart akşamı Kevin Higgins'ın kuzeni Clement Mackenzie'ın Oral ve Özkan'ı otelden aldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alamadıklarını söyledi. Gümüş, Ankara'daki Bahamalar konsolosluğuna ve Küba'daki Türkiye konsolosluğuna başvurduklarını, ama sonuç alamadıklarını kaydetti.'' denildi.

''KÜRTLER, TÜRKİYE VATANDAŞI DEĞİL Mİ?''
Gümüş, aileler olarak Bahamalar'da basın ve hükümet yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde Oral ve Özkan'ın bulunması için kendilerine çaba gösterileceğini belirttiklerini ama aynı ilgiyi Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden görmediklerinin aktarıldığı açıklamada, ''Bakanlığın Afganistan ve Suriye'de kaçırılan Türkiye vatandaşları için hemen girişimde bulunduğunu hatırlatan Gümüş, 'Mevzu bahis Kürtler olunca bu tutum yerini ilgisizliğe bırakıyor. Kürtler de Türkiye vatandaşı değil mi? Biz bakanlıktan iş talebinde bulunmuyoruz. Kayıp iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ailelerine kavuşmasını sağlamalarını istiyoruz.''' ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...