Ergenekon sanığı, el bombası değil molotof atmış

/ Kaynak: CHA
Ergenekon sanığı, el bombası değil molotof atmış

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, 15 yaşında iken okul müdürünün arabasına ses bombası koyarak havaya uçurduğunu söyledi. Polislerin kendisine Cumhuriyet gazetesine atılması için el bombası verdiğini iddia eden Şinal, ''İnsanlara zarar verebileceğimi düşünerek vazgeçtim. Ancak gazeteye molotof kokteyli attım.'' dedi.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, 15 yaşında iken okul müdürünün arabasına ses bombası koyarak havaya uçurduğunu söyledi. Polislerin kendisine Cumhuriyet gazetesine atılması için el bombası verdiğini iddia eden Şinal, ''İnsanlara zarar verebileceğimi düşünerek vazgeçtim. Ancak gazeteye molotof kokteyli attım.'' dedi. nbsp;

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında; Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, Tuncay Özkan, İbrahim Şahin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise Yalçın Küçük, Sami Hoştan, Nusret Senem, Mahmut Öztürk ve Zeki Yurdakul Çağman da duruşmaya katıldı. Küçük ile Hoştan başka davalar kapsamında tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 28 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik yoklamasının ardından 22 Nisan günkü duruşmada savunmalarının alınmasına karar verilen tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Bu kapsamda Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının sanıklarından tutuklu sanık Bedirhan Şinal, savunması için sanık kürsüsüne alındı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şinal'e konuşma süresinin 2 saat olduğunu hatırlatarak savunmasına başlamasını istedi. Polislerin kendisine komplo kurarak 1992 olan doğum tarihini 1988 olarak değiştirdiklerini öne süren Bedirhan Şinal, annesi ve babası olmayan çocukların devlet görevlileri tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Şinal, kemik yaş tespitinin yapılasını talep etti.

Bedirhan Şinal, 15 yaşındayken öğrenim gördüğü okulda müdürün arabasını ses bombası koyarak havaya uçurduğunu söyledi. Birçok suç işlendiğini ancak polisin buna göz yumduğunu iddia eden Şinal, ''Polis bana Cumhuriyet gazetesine atmam için el bombası verdi. Önce kabul ettim ancak sonra 'insanlara zarar veremeyeceğimi belirterek vazgeçtim. Ancak gazeteye molotof kokteyli attım' şeklindeki iddialarını tekrar dile getirdi.

HABERAL VE BALBAY, TAHLİYELERİNİ İSTEDİ
Öte yandan, CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay, tutuklu yargılanmalarını eleştirerek ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ''12 Haziran 2011 seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef halen daha tutukluluğumuz devam etmektedir.'' denildi. Balbay ve Haberal, mahkemeyi milli iradeyi hiçe saymakla suçladı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...