'İsrail ile müzakere için 4 şart gerçekleşmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail ile müzakere için 4 şart gerçekleşmeli'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin'in Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Cemal eş-Şobeki, İsrail ile yeniden müzakere masasına oturmak için 4 şartın gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Kahire'de basın toplantısı düzenleyen Şobeki, "İsrail ile müzakerelere başlanabilmesi için yerleşim birimleri inşaatının durması, müzakerelerin uluslararası denetim altında gerçekleştirilmesi, İsrail'in iki devletli çözüm ve uluslararası meşruiyetten yana olduğunu açıklaması ve müzakereler için bir takvim belirlenmesi gerekmektedir." dedi.

"Filistinliler, İsraillilerin müzakere ilkelerine bağlı kalmaması ve hilelerinden çok çekti"

İsrail tarafının, Filistinlilerle doğrudan müzakerelere girebileceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak Şobeki, "23 yıldır İsrail ile müzakere ediyoruz. Filistinliler, İsraillilerin müzakere ilkelerine bağlı kalmaması ve hilelerinden çok çekti. Bu nedenle müzakereye hazırlık yapılmadan müzakere olmayacak." diye konuştu.

Şobeki, İsrail'in bu şartları yerine getirmemesi durumunda herhangi bir müzakereye girilmesinin yerleşim birimleri inşaatına kılıf bulunması anlamı taşıyacağını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...