Sosyal ağın şampiyonu Galatasaray

/ Kaynak: CHA
Sosyal ağın şampiyonu Galatasaray

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Dört büyüklerin Avrupa maçları ve Spor Toto Süper Lig'deki konumu sosyal ağda da karşılık buluyor. Bu anlamda en popüler takımın Galatasaray olduğu öğrenildi.

Dört büyüklerin Avrupa maçları ve Spor Toto Süper Lig'deki konumu sosyal ağda da karşılık buluyor. Bu anlamda en popüler takımın Galatasaray olduğu öğrenildi. Oynadığı maçlar ve futbolcuları ile ilgi odağı olan sarı - kırmızılı takım, Facebook'ta 8,2 milyon beğeni toplarken; Twitter'da 2,6 milyon kullanıcı tarafından takip ediliyor. nbsp;

Süper Lig'de şampiyonluğa yürüyen Galatasaray'ın hemen ardında Fenerbahçe bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'nde final için ter döken ve yarı finalin ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica'yı 1 - 0 yenerek rövanş için avantaj elde eden sarı - lacivertli takım, Facebook'ta 6,5 milyona, Twitter'da 2 milyona hitap ediyor. Benfica zaferinin Fenerbahçe'yi takip edenlerinin sayılarını artıracağı da iddia ediliyor.

Dört büyükler, şampiyonluk ve taraftar rekabetini web ortamına taşıdı. Bu çerçevede taraftarı ile diyalogu artırmaya eğilen takımlar, Facebook ile Twitter'dan hem maçları hem idmanları ile ilgili bildirimlerde bulunuyor.

Şu aşamada sosyal ağda en çok ilgi gören takım Galatasaray. Toplam 8,2 milyon taraftardan beğeni toplayan takımın ardından 6,5 milyon ile Fenerbahçe, 3,9 milyon ile Beşiktaş geliyor. Trabzonspor ise 500 bin seviyelerinde. Bu tabloda takımların Avrupa'da oynadığı maçlar ve Spor Toto Süper Lig'de bulunduğu konumun önemli rol oynadığı ifade ediliyor.

Sarı - kırmızılılar, Twitter'da da önde. Sitede kulübün 2,6 milyon takipçisi bulunuyor. Onu 1,9 milyon ile Fenerbahçe, 414 bin ile Beşiktaş, 108 bin ile Trabzonspor takip ediyor.

Twitter'da Galatasaray için 25 bini aşkın, Fenerbahçe için 11 bini aşkın, Beşiktaş için 8 bini aşkın, Trabzonspor için ise 12 bine yakın tweet yer alıyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...