Güneş 2 forvet istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Güneş 2 forvet istiyor

SPOR Haberleri  / Sabah

Şenol Güneş, başarıya aç ve yeni kupalar istiyor. Geçen seneki şampiyonluk tecrübeli teknik adamı kesmemiş… Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi’nde başarı istiyorsa hızlı bir sol stoper ve iki kaliteli forvet ile kadrosunu takviye etmeli

Avusturya'nın Leogang Bölgesi'nde 10 günlük kampı tamamlayan Beşiktaş, zorlu sezon öncesi hazırlıklarını sürdürdü. Oldukça verimli geçen bu kamp dönemi kafalardaki birçok soruya da yanıt verdi. İşin özeti son şampiyonluk Şenol Güneş'i kesmemiş... Güneş, başarıya aç. Yeni kupalar istiyor. Geçen yıla oranla medyaya karşı mesafeli, söylemlerinde keskin, tavırlarında gergin olmasının altında da bu yatıyor. Şampiyon kadroyu koruyamama endişesi ve daha da geliştirme planı var.

BU KEZ BÜTÜN KUPALARI İSTİYOR
Şenol Güneş'in en yakını Mehmet Kulaksızoğlu, idman sonrası iki dakikalık ayaküstü sohbetinde, "İstanbul'a 2002'de ilk geldiğimizde Milli Takım ile Dünya üçüncüsü olduk. İkinci gelişimizde Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadık. Bundan sonra bütün kupaları toplamadan gitmek yok" diyerek bir nevi Güneş'in ruh haline ve planlarına ayna tuttu. Güneş, çok gergin ve hırslı. Gomez'in gidişine, Sosa'nın durumuna üzülüyor. Stoper ve forvet transferinin hala yapılamamış olmasına kızıyor. Atiba dahil artık her şeyin netleşmesini ve takımıyla birlikte "Mükemmele doğru bir an önce yol almak" istiyor.

ŞAMPİYONLUK İSKELETİ VAR
Beşiktaş'ın Avusturya kampı Güneş'in istediği "Eksiksiz takımideal hazırlık" prensibiyle birebir örtüşmese de çok verimli geçti. Beşiktaş'ın şampiyon kadrosunun iskeleti dağılmadı. Özellikle saha içi ve dışındaki arkadaşlıkları ile dikkat çeken Oğuzhan, Olcay, Cenk, Necip ve Tolga'nın üzerinde kurulan bir ekip var. Bu oyunculara Atiba, Beck, Marcelo ve Kerim'in uyumlu süreçleri takım olgusunu güçlendiriyor. Şampiyon takım, kadro istikrarı ve psikolojisi açısından Olcay Şahan'ın dediği gibi, "Yarışa 100 metre önde başlıyoruz" söylemi haklılık gösteriyor.

YENİ KALECİ FABRİCİO TESTİ GEÇTİ
Beşiktaş'ın şu anda hazır ve iyi üç kalecisi var. Tolga ve Boyko'dan sonra Fabricio kampta sergilediği performansla güven verdi. Fabricio, Tolga'yı zorlar ve ikisinin performansı birlikte yükselir. Boyko büyük ihtimalle satılacak ya da kiralık gidecek. Semih Yuvakuran'ın oğlu Utku'yu da kalede beğendim. 2-3 yıl yatırım yapılacak bir yetenek. Beşiktaş kale sorununu bence çözdü.

TAKIMA VİDA GİBİ SAĞLAM STOPER ŞART
Sağ beke Gökhan Gönül'ü, sol beke de Adriano'yu alan Beşiktaş büyük bir iş başardı.. Gönül müthiş çalıştı. Bonservisi alınan Marcelo kampın yıldızlarından.. Çok formda ve inisiyatif alıyor. Rhodolfo uzun bir sakatlıktan sonra son hazırlık maçında geri döndü. 1-2 aya daha ihtiyacı var... Tosic, sol stoper ve Adriano için sorunsuz alternatif. Beşiktaş'ta güçlü, tecrübeli ve hızlı bir sol stopere ihtiyaç var. Gustavo Gomez'in kulübünün ısrarcı durumu yordu. Bu yüzden Beşiktaş, Kiev'den Hırvat Vida'yı almak adına yoğun mesai harcıyor. Vida defans sorununu çözer.

ETO'O ALINSA BİLE UZUN SANTRFOR ŞART!
Tolgay iyileştikten sonra özellikle Sosa'nın belirsizliği sonrası kampa damgasını vuran isimlerden. Yanlış duymadınız... Yeni transfer Tolgay diyebiliriz. Aras da çok yetenekli bir isim. Özgüven eksikliği ve bazı pozisyonlarda hızlanma sorunu hissettim. Çalışarak aşabilir... 1-2 ay sonra Gökhan Töre kadar takıma katkı sağlar. Bu yıl Kerim Frei'ın patlama ve kendisini gösterme yılı... Cenk Tosun ise tartışmasız kampın yıldızlarından. Ancak 'Ya sakatlanırsa!' kaygısının cevabı yok. Ömer Şişmanoğlu'nun da bu yıl takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. Bu şansı hak ediyor.. Bu takımın Şampiyonlar Ligi için 2 forvete daha ihtiyacı var. Eto'o alınsa bile uzun bir santrfor şart.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...