Beşiktaş'ın 11 günlük Avusturya kampı sona erdi

Düzenleyen:
Beşiktaş'ın 11 günlük Avusturya kampı sona erdi

SPOR Haberleri

Problemler birbirini izledi, eldeki isimler beklenen düzeyde değildi, stoper konusu henüz çözülemedi, gönlünde 4 forvet olan Şenol Güneş’e bir tek Cenk Tosun kendini gösterebildi

Beşiktaş’ın 20 Temmuz’da başlayan Avusturya kampı sona erdi… Geçen sezonun şampiyonu için her şey yolunda gibi görünürken krizler ardı ardına geldi. Forvet belirsizliği, Atiba ve Jose Sosa krizleri derken bu problemlerden sadece Atiba mutlu sonla noktalandı… Mario Gomez gelmeyeceğini söyledi, Sosa kriz çıkardı ayrılmak istediğini dile getirdi ve kadro dışı kaldı. Sol beke, sağ kanada, kaleye takviyeler oldu ama teknik direktör Şenol Güneş’in Şampiyonlar Ligi bazlı söylediği “HAZIR DEĞİLİZ” sözleri önemliydi. İşte kamptaki durum ve sonrasındaki mevkilere göre durum, yol haritası…

Fabricio, Tolga’ya kafa tutuyor!

Kampta belki de tek sorunsuz yer kale bölgesiydi… Tolga Zengin, Denys Boyko ve yeni transfer Fabricio kıyasya bir rekabetin içine girdi. Şu anki görüntüye göre Tolga Zengin yine 1 numara olmaya en büyük aday ama Fabricio sürekli onu tehdit eder durumda görünüyor… Denys Boyko ise kendi halinde, sessiz sakin çalışmalarını sürdürüyor.  Yeni transfer ve genç isim Utku ise gelecek adına önemli bir opsiyon olabilir. 

Gönül'den oynar

Sağ bek konusunda Şenol Güneş’in hiç endişesi yok… Elinde geçen sezondan hazır olan Andreas Beck vardı şimdi onlara çok değerli ve tecrübeli Gökhan Gönül eklendi. Görev aldığında gönülden oynayan ve kamp döneminde sakatlıkları dışında takıma uyumunda sorun görünmeyen Gökhan Gönül öncelikli tercih… Onun sakat veya cezalı olması halinde ise Beck her zaman hazır bekleyecek.

Bir-iki var ancak üç çıkmıyor

Siyah-beyazlıların geçen sezonun devre arasından bu yana sürekli bir problemle karşılaştığı stoperde yine soru işaretleri fazla. Bonservisi alınan Marcelo Guedes tamam… Rhodolfo eksik kapatmak için çok çalışıyor ancak bir üçüncü isim çıkmıyor. Alexis Delgado, Alaves’e gitti, Milosevic ise her zamanki gibi istenilen ve beklenilen düzeyde değildi. Sol bek özellikli Tosic de var ama tam anlamıyla Şenol Güneş’in stoper ihtiyacına cevap verir nitelikte değil.

Adriano'nun yeri garanti

Kamp döneminde test edilip onaylanamayan tek mevki desek yeridir… İsmail Köybaşı ile anlaşma sağlanamamasının ardından bu bölgeye öyle bir takviye yapıldı ki gözü kapalı ilk 11’e yazılsa kimse bir şey diyemeyecek bir durumdu: Barcelona’dan Adriano… Mukavelesi yeni resmiyet kazandı ve kampa katılamadı. 

Cenk Tosun da olmasa...

Şenol Hoca, üç kulvarda mücadele edecek olmaları nedeniyle zengin bir kadro isterken forvet konusundaki düşüncesi 4. Ancak beklentisine cevap verebilen bir tek Cenk Tosun var. Mario Gomez’in yerine oyuncu bakılıyor ve ön plana çıkan Samuel Eto’o… Ömer Şişmanoğlu kamptaydı ama istenilen düzeyin çok uzağında kaldı. Mustafa Pektemek’i ise sakatlığı nedeniyle görmek mümkün olmadı. 

Atiba’dan başkası yalan!

Geçen sezonun gizli kahramanlarından olan Atiba ayrılığı gündeme gelse de yuvada kaldı, zamlı tarife ve sözleşme uzatma önerisiyle kafalarda problem de kalmadı. Tam bir profesyonellik örneği sergileyen Atiba Hutchinson, yeni sezon öncesinde de Şenol Güneş’e güvence verdi… Hocaya ön liberoda sadece Atiba’nın yanında kimin oynayacağını belirlemek kalıyor. 

Yeni Sosa aranıyor

Sosa kadro dışı bırakıldı. Onun bölgesi için en güçlü aday tartışmasız Oğuzhan Özyakup… Aras Özbiliz bu bölgede denendi ama istenilen verim anılamadı, Sosa’nın rolünü çalamadı! Eldeki diğer alternatifler Tolgay Arslan, Kerim Frei ve Quaresma… Ancak onların da nasıl bir grafik sergileyeceği muamma. Bu nedenle şu an için bu bölgede belirsizlik söz konusu… Güneş’in  sezon içerisinde oyuncular arasında değişimli bir görev bölümü yapması muhtemel.

Değiştir değiştir oynat

Şenol Güneş’in zenginliklerinden birisi de kanatları… Gerek sağ kanatta gerekse sol kanatta en azından alternatifleri mevcut… Olcay Şahan, Quaresma, Aras Özbiliz ve Kerim Frei değişimli kullanılabilecek isimler. Bu saydığımız oyuncular arasında yeri garanti olanlar ise Quaresma ile Olcay Şahan. Diğer isimlerin performansları ise forma rekabetinde belirleyici unsur olacak.

Eto'o için Antalya bitti

Beşiktaş'ın eski golcüsü Pascal Nouma, Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o hakkında sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. "Eto'o çok yakın arkadaşım, Beşiktaş aşkım, inşallah herkes için iyisi olur" diyen Nouma, "Antalyaspor, Eto'o ve Beşiktaş ortak bir noktada buluşursa detayları sonra paylaşırım, şimdilik bekleyelim. Eto'o bana Antalyaspor artık benim için zor dedi, ben de Beşiktaş'ı önerdim. Eto'o bonservis işini çözerse formayı giyer. Gelmeye hazır, son Beşiktaş maçında tribüne çağrılmış ve, "hepimiz Eto'oyuz"u unutmamış" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...