Gümüş kararmasın

Düzenleyen:
Gümüş kararmasın

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılı camiada, Manchester United karşısında santrfor pozisyonunun da hakkını verebileceğini kanıtlayan genç Sinan Gümüş’ün “Harcanmasından” endişe ediliyor

Burhan Can TERZİ

Temmuz başında yeni sezon hazırlıklarına başlayan Galatasaray’da kamp döneminin öne çıkan ismi Bruma olurken, Sinan Gümüş de Manchester United maçındaki oyunuyla “Ben de buradayım” mesajı verdi. Geçen sezon çizmiş olduğu görüntüyle taraftarı kendisine hayran bırakan genç futbolcu, kamp genelinde çok ekstra işler yapmasa da, zaman zaman “Nerede geçen sezonki Sinan” dedirtse de, son oynanan hazırlık maçında taraftarları tekrar heyecanlandırmayı başardı. Sarı-kırmızılı takımda daha çok çizgilerde görev yapan Sinan, Manchester United maçında santrfor bölgesinde oynadı. İngiliz temsilcisine bir kafa golü atan ve Bruma’nın golünün hazırlayıcısı olan başarılı futbolcu büyük alkış topladı. 

4’ünden biri kulübeye

Görev verildiği takdirde en uçta da başarıyla görev yapabileceğini kanıtlayan Sinan Gümüş, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’e de sinyali çaktı. Fakat hemen her fırsatta forvet istediğini, hatta 2 takviye bile yapılabileceğini dile getiren Hollandalı çalıştırıcının, bu durumda “Gözbebeği” olan Sinan’ı kulübeye göndermesi kaçınılmaz hale gelebilir. Taraftarın ve camianın da en büyük endişelerinden biri bu: Sinan’a yazık edilmesi… Çünkü  4-2-3-1 sistemini benimseyen Riekerink, en uçta yeni transferi oynatırsa, Sneijder, Bruma, Podolski, Sinan isimlerinden birini elemek durumunda kalacak. Bu 4’lü içerisinde ilk etapta elenebilmesi en kolay futbolcu Sinan Gümüş gözüküyor. Büyük bir forma savaşasının yaşanacağı şimdiden belli olurken, Riekerink’in ne tür hamleler yapacağı da merak konusu. 

Hem Niasse hem Derdiyok

Uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren Galatasaray, Oumar Niasse ve Eren Derdiyok’un işini eş zamanlı olarak bitirmeye çok yaklaştı. İngiliz basını, Lucas Leiva için Liverpool ile el sıkışan sarı-kırmızılıların, Senegalli futbolcuyu da renklerine bağlamaya çok yaklaştığını yazdı. Daily Mail’in haberine göre Galatasaray, Niasse’ı 1 milyon avro karşılığında Everton’dan kiralayacak. Haberde golcü futbolcunun da İstanbul’a gelmeye çok istekli olduğu ifade edildi. Sarı-kırmızılılar Eren Derdiyok’la da prensipte anlaşmaya vardı. Kasımpaşa kulübünün takasta istediği Umut ile Donk, ikna edildiği takdirde resmi imzalar atılacak. 

Sneijder hırs küpü

Uzun süre Galatasaray’dan ayrılacağı konuşulan Wesley Sneijder, kamp süresi boyunca istek ve arzusuyla bir defa daha taraftarın gönlünü kazandı. Manchester United maçında da, hırslı görüntüsüyle dikkat çeken Hollandalı’nın hazırlık maçı olmasına rağmen 5-2’lik skora bir hayli üzüldüğü belirtildi.

Serdar ile özel görüşme

Galatasaray’ın şu ana kadarki tek flaş transferi olan Serdar Aziz, Manchester United maçında da iyi bir performans ortaya koyamadı. Henüz fizik gücü ve temposunun üst seviyeye ulaşamadığı gözlenen Serdar ile Teknik Direktör Riekerink’in özel bir görüşme yaptığı belirtildi. Hollandalı’nın, Serdar’a “Artık süre iyice daraldı. Ekstra çalışmanı istiyorum” dediği öğrenildi. 

Hagi’nin gelişi unutulmadı

Galatasaray’ın efsane isimlerinden Gheorghe Hagi’nin, sarı-kırmızılı kulübe imza attığı gün resmi siteden hatırlatıldı. “İyi ki vardın” başlığıyla sunulan mesajda, Rumen efsanenin, G.Saray’da yaşadığı başarılar anlatıldı. Hagi, 31 Temmuz 1996 günü, İstanbul’a ayak basmıştı. 

Linnes’in yerine Hamit sağ beke

Galatasaray'da sağ bekte görev yapan Martin Linnes, istenilen seviyeye bir türlü gelemedi. Norveçli futbolcunun olumsuz grafiği teknik heyeti alternatif çözümler aramaya itti. Teknik Direktör Riekerink'in Linnes'in yerine sağ bekte ilk akla gelen isim olan Sabri'yi değil Hamit Altıntop'u deneyeceği belirtildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...