Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'yı titrettiler

Düzenleyen:
Avrupa'yı titrettiler

GÜNDEM Haberleri

Alman politikacıların engelleme çabasına rağmen kıtanın dört bir yanından Almanya’ya akan onbinlerce Türk, teröristbaşı Fetullah Gülen ve darbeci yandaşlarına öfke kustu.

Almanya’da günler öncesinden duyurusu yapılan “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi” büyük katılıma ve coşkuya sahne oldu. Avrupa’nın dört bir yanından uçaklarla, otobüslerle Almanya’ya akın eden on binlerce Türk ellerinde Türk bayrakları ile Köln’ü adeta bir gelincik tarlasına çevirdi. Mitingte Alman ve AB bayrakları da yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Köln’ün Deutzer Werft meydanında toplanan Türkler, hep bir ağızdan “Darbeye hayır” diye haykırdı. On binlerce kişinin aynı anda İstiklâl Marşı okuması ise coşkunun daha da artmasına yol açtı. Mitingte, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde şehit olanların yanı sıra Paris ve Münih’teki saldırılarda hayatını kaybedenler için de saygı duruşunda bulunuldu. 15 Temmuz gecesi şehit olanların isimlerinin okunduğu anda getirilen tekbir sesleri ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları Avrupa semalarını kapladı. FETÖ lideri Fetullah Gülen’e büyük tepki gösteren Türk vatandaşları, ABD’ye de, “Haini teslim et” mesajı gönderdi. Mesaj okurken sık sık tekbir getirildi, Erdoğan’a yönelik olarak, “Dik dur eğilme Türk dünyası seninle” sloganları atıldı. Etkinlikte Uğur Işılak da sahne alarak şarkılarını seslendirdi.

ERDOĞAN: OYUN BOZULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde, telekonferansla bağlantısının engellemesi üzerine mesajı okundu. Erdoğan, yaklaşık 80 bin gurbetçiye şöyle seslendi: “Darbecilerin silahlarının karşısına korkusuzca dikilen milletimiz bu kararlı ve fedakar tavrıyla oynanmak istenen oyunu bozmuştur. O gece sokaklarda ve meydanlarda farklı düşünceler, farklı hesaplar değil, sadece ve sadece özgürlük ve demokrasi sevdalısı bir millet vardı. Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlüdür; 2023 hedeflerine ulaşmaya çok daha yakındır.”

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da mitingde yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın katılımcılara seslenmesinin engellenmesini eleştirerek, “Bu meydanda miting başlarken iki ülkenin marşı okundu. Daha neden hâlâ entegrasyon diyorsunuz” tepkisini gösterdi.

ARTIK DÜŞMANLIKLARINI GİZLEMİYORLAR

Terör örgütü PKK ve FETÖ’ye açık açık destek vermekten çekinmeyen Avusturya, havalimanlarındaki afişlerle açık açık Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Türkiye’deki darbe girişiminin başarısız olması ile büyük hayal kırıklığına uğradığı ortaya çıkan Avusturya hükümeti, nefret kusmaya başladı. Ülkesinde Türkiye’ye destek mitingi yapılmasını ve Türk bayrağı taşınmasını yasaklayan Avusturya kinini bir adım daha ileri götürdü. Avusturya basınının manşetlerinde Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı bütün hızıyla sürerken, Viyana Havalimanı’na “Türkiye tatili ile sadece Erdoğan’ı destekliyorsunuz, gitmeyin!” afişi astılar. Avusturya hükümet yetkilileri de, darbecilerin tutuklanmasını kabul edemediklerini belirtti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...