Putin muradına erdi Halepliler kaçıyor

Düzenleyen:
Putin muradına erdi Halepliler kaçıyor

DÜNYA Haberleri

Gece gündüz Halep’i vuran Rusya’nın gerçek niyeti ortaya çıktı. Şehri ele geçiremeyen Rusya, halkı bezdirerek göçe zorladı.

Rusya destekli Suriye ordusunun kuşatması altında bulunan Halep’te ‘insani yardım koridoru’ açıldı. On binlerce Suriyeli çoluk çocuk Türkiye sınırına yığılmaya başladı. Suriyeli muhalifler, “Bu bir oyun. Rusya koridorlar açıp şehri boşaltmak ve böylece bomboş Halep’i ele geçirmek istiyor” dedi. Uluslararası ajansların İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden aktardığı bilgiye göre Rusya’nın geçen perşembe sivillere ve teslim olan muhalif savaşçılara geçiş hakkı tanıyacağını açıklamasının ardından Halep’in kuşatılmış semtlerinden ilk büyük insan hareketi dün başladı. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller Esad’ın askerlerinin eşliğinde şehri terkettiği ve Türkiye sınırı yakınında rejimin kontrolünde olan bölgeye akın ettikleri bildirildi. Ailelerin ve 40 yaş üstü kadınların Halep’ten tahliye edilmesinin ardından diğer sivillerden de isteyenler kenti terk edebileceği açıklandı. AFP’ye konuşan bazı siviller ise rejime güvenmediklerini, bu yüzden bu “insani koridoru” kullanmayacaklarını ve şehri terk etmeyeceklerini söyledi. Ekim 2015’teki ilk göç dalgasında binlerce Halepli Türkiye’ye sığınmıştı. Suriye’deki iç savaşta en büyük yıkımlardan birinin yaşandığı Halep’te yaklaşık 300 bin kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...