Fener, Avrupa'da cimbom ve kartalı yakaldı

/ Kaynak: AA
Fener, Avrupa'da cimbom ve kartalı yakaldı

FUTBOL Haberleri  / AA

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Galatasaray ve Beşiktaş'ı galibiyet sayısında yakaladı.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Galatasaray ve Beşiktaş'ı galibiyet sayısında yakaladı. Tarihinde ilk kez yarı final oynayan ve bu sezon Avrupa'da birçok ilke imza atan sarı-lacivertliler, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından bir sezonda 9 galibiyete ulaşan 3'üncü Türk takımı oldu. Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 17 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başlayan sarı-lacivertliler, 4 eleme maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti. "Devler Ligi"ne kalamayan ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe, 13 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgiyle tarihinin en başarılı performansını sergiledi. "Sarı Kanaryalar", UEFA Avrupa Ligi'nde tek yenilgisini grup liderliğini garantilediği son maçta yedeklerle oynadığı Borussia Mönchengladbach karşısında 3-0 ile aldı.

-Daha önce en fazla 7 galibiyet almıştı-
Fenerbahçe daha önce Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla 7 galibiyet almıştı. Sarı-lacivertliler, teknik direktör Cristoph Daum yönetiminde 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Zico döneminde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı 2007-2008 sezonunda ise Fenerbahçe, 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

-Bu sezon en fazla galibiyet alan takım-
Fenerbahçe, 9 galibiyetle, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde en fazla galibiyet alan takım durumunda bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin ardından 12 maçta 7 galibiyetle çeyrek finalde Chelsea'ye elenen Rubin Kazan geliyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kalan takımlardan Benfica, 7 maçta 5 galibiyet, Chelsea 7 maçta 4 galibiyet aldı. Yarı finalin diğer takımı Basel ise 13 maçta 4 galibiyet elde etti.

-Galatasaray'ın 9 galibiyeti var-
Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazandığı 1999-2000 sezonunda Avrupa kupalarında bir sezonda 9 galibiyete ulaştı. Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başlayan sarı-kırmızılılar, 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle ligden elendi. UEFA Kupası'nda ise "Cim Bom", 9 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlikle kupayı müzesine götürdü. Galatasaray, 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde 14 maçta 8 galibiyet, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı 2000-2001 sezonunda ise 16 maçta 7 galibiyet almıştı.

-Beşiktaş da 9 galibiyet aldı-
Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde 2010-2011 sezonunda 9 galibiyet elde etti. Siyah-beyazlılar, son 32 takım arasına kaldığı bu sezonda 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...