DAEŞ'ten Putin'e şok tehdit: 'Rusya'ya saldırın'

Düzenleyen:
DAEŞ'ten Putin'e şok tehdit: 'Rusya'ya saldırın'

DÜNYA Haberleri

Suriye ve Irak'ta faaliyetlerini yoğunlaştıran DAEŞ, Rusya Devlet Başkanı Putin'i tehdit eden bir video yayınladı. Dokuz dakikalık videoda DAEŞ, militanlarına Rusya'ya saldırı çağrısı yapıyor.

Rusya'da devlet destekli "Russia Today" televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, terör örgütü DAEŞ, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i tehdit eden bir video yayınladı. 

Sosyal medyada DAEŞ'e ait olduğu tahmin edilen "Telegram" hesabı üzerinden yayınlanan 9 dakikalık videoda, militanlara Rusya'ya saldırı çağrısı yapılıyor. 

Videoda çölde eğitim yapan DAEŞ militanlarının görüntülerine yer veriliyor. Videonun son bölümünde Rusya'dan görüntüler yayınlanıyor ve bir militan Rusya Devlet Başkanı Putin'i tehdit ediyor.

Maskeli bir militan, DAEŞ üyelerine Rusya topraklarında saldırı düzenlemesi çağrısında bulunuyor.

Rusya geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren DAEŞ'in dünyanın diğer bölgelerinde terör saldırıları düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtimiz yıl yaptığı açıklamada, DAEŞ'e katılan 5 bin ile 7 bin arasındaki militanın Rusya ve diğer ülkelerden cihat için Suriye ve Irak'a gittiklerini belirtmişti. 

Rusya, Beşşar Esad rejiminin devam etmesi için Suriye'de hava saldırıları düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...