Filistin'deki kanlı kundaklamanın 1'inci yılı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin'deki kanlı kundaklamanın 1'inci yılı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinliler, Devabişe ailesinin evinin Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucunda 1'i bebek 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 1'inci yıl dönümünde anma töreni düzenledi.

Devabişe ailesinin evinin geçen yıl kundaklandığı Batı Şeria'daki Nablus kentinde yer alan Duma beldesinde ve saldırıda yaşamını yitiren 18 aylık Ali Devabişe bebeğin adı verilen lisede düzenlenen anma törenine yüzelerce Filistinli, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekilleri ve Filistinli yetkililer katıldı.

Törende konuşan Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Mahmud el-Alul, bugünün Devabişe ailesine yönelik elim saldırının birinci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İsrail'in Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerinin devam ettiğini söyledi.

İsrail'in Filistinlileri korkutma politikası izlediğini ancak bu eski politikanın kendilerini direnişe sevk ettiğini vurgulayan Alul, bir bebek ile anne babasının hayatına mal olan bu saldırıyı unutmayacaklarını ve affetmeyeceklerini kaydetti.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz 2015 sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ise ağır yaralanmıştı. Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) de tedavi gördükleri hastanede hayatını yitirmiş, kundaklamadan tek sağ kurutulan Ahmed ise vücudunun yüzde 60'ı yanmış olduğundan uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamak şüphesiyle on aydır tutuklu bulunan baş şüpheli 24 yaşındaki Meir Ettinger isimli Yahudi yerleşimci kısmi ev hapsinde tutulmak şartıyla 1 Haziran'da serbest bırakılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...