Suriyeli muhalifler Halep kuşatmasını kırmak için saldırıyor

Düzenleyen:
Suriyeli muhalifler Halep kuşatmasını kırmak için saldırıyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'de muhalifler, Halep kentine yönelik ablukayı kırmak için operasyon başlattı. Esad rejiminin kuşatması nedeniyle 300 bin kişi mahsur kaldı. Kentte yaşayanlara yiyecek ve ilaç ulaştırılamıyor.

Halep'in doğusundaki operasyona El Kaide ile ilişkilerini kopardıktan sonra "Şam Fetih Cephesi" adını alan El Nusra Cephesi ve Ahrar eş-Şam örgütü de katılıyor.

Suriyeli muhalifler, Halep'in güneybatısında Suriye ordusunun elindeki bazı mevzilerin ele geçirildiğini duyurdu.

Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, muhaliflerin kentin güneyindeki ilerleyişine destek vermek için halkın, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının saldırılarını engellemek amacıyla lastik yaktığını söyledi.

Dumanla kaplandığı için bölgenin savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalmadığının altını çizen Ammar, "Halep'in güneyindeki operasyonun başlamasıyla muhalif bölgelerdeki camilerden sela verildi'' ifadesini kullandı.

BM verilerine göre, Halep'in doğusunda 300 bin kişi operasyonlar nedeniyle mahsur kaldı. Halka yiyecek ve ilaç ulaştırılamıyor.

Karşı saldırıya başlayan Suriye ordusu ise, muhalifleri topçu birliği üssünden püskürttü.

Esad rejimi temmuz başından itibaren tüm ikmal hatlarını keserek Halep'teki muhalifleri abluka altına almıştı.

Rejim güçlerinin bu ay kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlaması üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...