Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'te muhaliflerin operasyonu devam ediyor

Düzenleyen:
Halep'te muhaliflerin operasyonu devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Suriyeli muhalifler rejimin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinde başlattığı operasyon sonucu bir bölgenin kontrolünü tamamen sağladığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Fetih ordusu ile Halep'in Fethi Operasyonu Odası'na bağlı birliklerin Esed güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ''Halep kuşatmasını kırma'' operasyonuyla kentin güneyindeki 1070 konutlu proje bölgesinin kontrolünü tamamıyla ele geçirdi.

Kaynaklar, Silahlı muhalif grupların söz konusu bölgede Esed güçlerine ait çok sayıda askeri mühimmatın ele geçirildiğini, 1070 konutlu proje bölgesinde Şam yönetimine bağlı güçlerin binalara yerleştirdiği çok sayıda patlayıcının imha edildiğini belirtti.

Fetih Ordusu dün, Halep'in güneyinde gerçekleştirdiği operasyonda 1 köy, 4 tepe, 3 tank ve 1 füze birliğinin kontrolünü sağlamış, kentin güneyindeki çatışmalarda ise 56 rejim askerini öldürmüş, 2 tank ile 1 kepçe ve üzerinde makineli tüfek bulunan 16 aracı da imha etmişti.

Rejim güçlerinin geçen ay kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...