Davutoğlu Astana'da İİT toplantısında

Davutoğlu Astana'da İİT toplantısında

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

nbsp;Resmi ziyaret nedeniyle Almatı'da bulunan Davutoğlu, Kazakistan'da yaşayan Türklerle buluşarak sorunlarını dinledi.
nbsp; Kazakistan'a hem Afganistan konulu İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'na katılmak hem de ikili temaslarda bulunmak üzere geldiğini belirten Davutoğlu, Türk vatandaşlarından talep ve sorunlarını dile getirmelerini isteyerek, mesajlarını Kazak yetkililere ileteceğini söyledi.
nbsp; Türkiye'nin Orta Asya ile özel ilişkileri bulunduğunu, Kazakistan ile de derin bağlara sahip olduğunu ifade eden Davutoğlu, Kazakistan'ın son dönemde uluslararası alanda ciddi bir itibar ve görünürlük kazandığını anlattı.
nbsp; İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanlıklarının ardından, Kazakistan'ın 2017'de EXPO'ya ev sahipliği yapmaya hazırlandığına işaret eden Davutoğlu, EXPO'nun yaratacağı imkanlardan Türk iş adamlarının yüksek düzeyde yararlanmasını arzu ettiğini vurguladı.
nbsp; Kazakistan'da 2 milyar doları bulan Türk yatırımlarını önce 5 milyar, ardından 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Önümüzdeki 10-20 yıl içinde Kazakistan bugün olduğundan çok daha ileri bir düzeye ulaşacak. Biz istiyoruz ki bu düzeye ulaşırken en fazla katkıyı Türkiye, Türk firmaları ve Türk insanı yapsın. Herhalde Orta Asya'da en fazla bulunduğumuz ülke, 15 bin vatandaşımız var" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...