Ülkedeki finansal kuruluşlar şirketlere destek olmalı

Düzenleyen:
Ülkedeki finansal kuruluşlar şirketlere destek olmalı

Ekonomi Haberleri

Ülkeler olağanüstü dönemlerden geçerken, Devlet belirli destekler sağlar, bununla birlikte kurumlar ve stratejik önemdeki şirketler de Milli bir duruş sergiler.

Ülkemizde gerçekleşen Darbe girişimi, başarısız olmakla birlikte bir çok alanda önlem alınmasını da gerekli kıldı. Bu tip olağanüstü durumlarda Sermaye yeterliliği olan şahıs ve şirketler zarar görmeyebilir ancak zaten yetersiz sermaye ile ticaret yapmaya çalışan KOBİ'ler için mutlak surette ticari anlamda destekler gerekiyor.

Halihazırda ülkemizde yer alan KOBİ'ler, Olağanüstü durumların direk içerisinde yer alıyor. Bazen Kurumsal olarak, bazen personelleriyle bazen de ortakları şahsi olarak bu süreçlere dahil oluyorlar ve çok ciddi etkileniyorlar.

Misvak Dergisinde, bu durumun sosyolojik boyutu güzel anlatılmış:

Ülkedeki finansal kuruluşlar şirketlere destek olmalı

 

Konunun sosyolojik boyutuna ek olarak finansal boyutunu da ele almak gerekir. KOBİ'lerimizin her zaman ihtiyaç duyduğu sermaye, Olağanüstü hallerde ihtiyaç ötesine geçmektedir. Burada da en pratik yoldan bankalarımıza iş düşmektedir.

Ülkemizde yer alan tüm bankalar, 2016 yılı ilk çeyrekte olağanüstü karlılıklar açıkladı, 2. ve 3. çeyrekte de bu durum devam edecektir. Bilmem kaç çeyrektir üst üste kar açıklayan bankalar, 3. ve 4. çeyrek olan Temmuz-Aralık 2016 ayları arasında sadece mevcut müşterilerinin borçlarını öteleyerek "kar hırsından"bilmem kaç bininci çeyrek sonunda 2 çeyrek vazgeçseler, 2017 yılında KOBİ dediğimiz ve ülkenin insanının %90'ını etkileyen her şirket daha rahat-daha doğru-daha karlı iş yapmaya başlar.

Ülkedeki finansal kuruluşlar şirketlere destek olmalı


Finansbank satıldığı için, Albaraka ise yavaşlattığı için dikkat çekici küçülme yaşadı!

Sadece 3 aylık faaliyetleri sonucunda, 2016 yılı Ocak-Şubat-Mart döneminde bankalarımız 7,8 Milyar TL KOBİ'lerden kar elde etti. Eğer bu karlılık sürdürülebilir olsun ve artsın isteniyorsa KOBİ'ler 2 şey bekliyor:

Ülkedeki finansal kuruluşlar şirketlere destek olmalı


Bankalardan bir vatandaş olarak ricam şudur, uzun yıllardır bu piyasada faaliyet gösterip büyük karlar ettiniz zaten, 2. ve 3. çeyrekte 6 aylığına, ülkemizde faaliyet yapmaya devam etmek istiyorlarsa bu dönemde gerçekten zor durumda kalan KOBİ'lerimize yardım etmeliler. 

Yaklaşık 2 senedir piyasa koşullarını öne sürerek kredileri geri çağıran, refinans dosyalarını almayan bankalar, destek olmak zorundalar, tarih bunları yazacaktır!

Reklamlarınız çok güzel, ama Hakiki dost, sıkıntı zamanında imdada yetişendir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...