ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Meclis'i inceledi

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Meclis'i inceledi

GÜNDEM Haberleri

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Meclisin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bombalanan bölümlerinde incelemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Meclise sürpriz bir ziyarette bulunan Dunford, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından makamında kabul edildi.
Alınan bilgiye göre, Dunford kabulde, Meclisin bombalanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Türk milletine başsağlığı diledi.
Dunford, Türkiye ile ABD'nin yıllardan beri dost olduğunu vurgulayarak, bu dostluklarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Dunford, bombalama sırasında Meclisin açık olmasının, milletvekillerinin bombalama sırasında Mecliste olmasının büyük bir cesaret göstergesi olduğunu ifade etti.
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, kabulden önce, TBMM Genel Kurul Salonu ile Başbakanlık makamının da aralarında bulunduğu tahribata uğrayan bölümleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la birlikte gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.
Dunford'a incelemelerinde, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı ile TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu eşlik etti.
Ziyarette, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...