Lice ve Hani'ye bağlı 6 köyde sokağa çıkma yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Lice ve Hani'ye bağlı 6 köyde sokağa çıkma yasağı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 6 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirilmesi maksadıyla Serenköy, Çeper, Duru ve Kalaba köyleri arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Lice'ye bağlı Serenköy, Duru, Daralan ve Çeper köyleri ile Hani'ye bağlı Uzunlar ve Kalaba köylerinde bu akşam saat 20.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği kaydedildi.

Söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...