Bosna'da federasyon başkanına gözaltı

/ Kaynak: AA
Bosna'da federasyon başkanına gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu'nun Başkanı Jivko Budimir, rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.




Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı'na (SIPA) bağlı özel harekat polislerinin yürüttüğü operasyonda, Budimir'in Mostar kentindeki Bosna Hersek Federasyonu hükümet binasındaki makamında gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında, SIPA yetkililerinin Budimir'in ofisinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.


Konuya ilişkin SIPA'dan yapılan yazılı açıklamada, Bosna Hersek Mahkemesi ve Bosna Hersek Savcılığı'nın talimatı üzerine, ülkenin farklı kesimlerinde "Patriot", "Adalet" ve "Hafıza" kod adlarıyla üç operasyon düzenlendiği belirtildi.


Operasyonlarda yolsuzluk, rüşvet, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığına karıştıkları gerekçesiyle 10 kişi gözaltına alındı. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...