Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de terör alarmı

İngiltere'de terör alarmı

DÜNYA Haberleri

İngiliz Polisi, olası bir terör saldırısına karşı başkent Londra'da güvenlik önlemlerini artırdı.

İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley, yaptığı açıklamada terör seviyesinin 'ciddi tehdit' düzeyinde olduğunu ifade ederek, “İngiliz halkından destek bekliyoruz. Vatandaşlardan, sorumluluk alıp bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi. 

“OLAY YERİNDEN KOŞARAK UZAKLAŞIN"

İngiliz polisi, toplumun terörle mücadelede polise destek vermesi için çağrıda bulundu. Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Rowley, halkı olası bir saldırıya karşı hazırlı olmalak için yapmaları gerekenler konusunda uyardı. Birkaç basit önlemle kişilerin hem kendi hayatlarını kurtarıp hem de başkalarına yardımcı olabileceğini hatırlatan Rowley, “Saldırı anında çok basit bir tepki gibi görünen, olay yerinden kaçma bile panik anında unutulabiliyor. Kişiler şok geçirdiği için yerinde donup kalabiliyor. Yapılacak ilk şey koşabildiğiniz kadar hızlı koşup olay yerinden uzaklaşarak polisle irtibata geçmektir" dedi.

Tüm Londralıları uyanık olmaya davet eden Rowley, halktan hislerinde kendilerine güvenmelerini ve şüphe duydukları herhangi bir olay yaşadıklarında hemen polise bildirmelerini istedi. Şu anda polisin ihbarları değerlendirerek, yüzlerce olayı incelediğini ifade eden Rowley, önümüzdeki haftalarda metro istasyonları, alışveriş merkezleri gibi halkın yoğun olduğu yerlerde görev yapan polis sayısının artırılacağını söyledi. Rowley, ülkedeki ciddi terör tehdidi seviyesine dikkati çekerek; “Yetkililere ihbarda bulunulması konusunda toplumdan daha fazla destek bekliyoruz. Şüpheli gördüğünüz, saldırıya hazırlık olabilecek, etrafınızdaki alışılagelmişin dışında yaşanan her şeyi bize bildirmenizi istiyoruz. Bu, şüpheli gördüğünüz birinin araç satın alması veya kiralaması da olabilir. Her konuda hislerinize güvenip bizi aramanızı bekliyoruz. Her bir telefon, her bir bilgilendirme, teröre karşı verdiğimiz savaşın bir parçası. Aldığımız bilgiler, istihbarat toplama ve saldırı engelleme yönündeki çalışmalarımıza yardımcı oluyor, teröristlerin planlarını durdurmamıza yardımcı oluyor" dedi. 

Geçen yıl Paris olaylarının ardından 600 ek polisin eğitime başlandığını, bu ek kuvvetin de eğitimlerini bitirip yakında görev alacağını belirten Rowley, özel olarak eğitilen gücün silahlı ve terörle mücadele konusunda uzman olduklarını söyledi. Rowley, en büyük tehdidi silahlanma konusunda uzman Suriye'den dönenlerin oluşturduğunu hatırlatarak, en büyük endişenin bu kişilerin İngiltere'ye ulaşmaları olacağını söyledi. 

Öte yandan Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogan Howe yaptığı açıklamada, İngiltere'de iki yıldır terör alarmının ciddi tehdit düzeyinde olduğunu ifade ederek, bunun saldırının çok olası olduğu anlamına geldiğini söyledi. Hogan “Aslı soru, saldırının olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...