TFF bütün üyelerin istifasını kabul etti

Düzenleyen:
TFF bütün üyelerin istifasını kabul etti

SPOR Haberleri

Federasyon, "FETÖ soruşturmasında temiz çıkan üyelerin istifaları kabul edilmeyecek" açıklaması yapmıştı

Türkiye Futbol Federasyonu, FETÖ soruşturmasının sağlıklı sürdürülmesi için istifa eden Merkez Hakem Kurulu'na üye olan isimlerin istifalarının kabul edildiğini açıkladı. TFF'nin resmi web sitesinden yayınlanan bildiride, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün (31 Temmuz 2016) istifasını sunan kurullar arasında yer alan Merkez Hakem Kurulu'nun başkan ve üyelerinin istifalarını görülen lüzum üzerine kabul etmiştir. Merkez Hakem Kurulu yeniden oluşturularak kamuoyuyla en kısa sürede paylaşılacaktır" denildi. 

4 isim belirlendi

Fakat spor kamuoyunu saran şok ayrıntıda gizli. Çünkü Federasyon önceki gün ilk bildirisinde bu istifaları duyurmuş fakat gece geç saatlerde yapılan ikinci açıklamada, "İstifalar soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi içindir. Temiz çıkanların istifaları kabul edilmeyecektir" ifadeleri kullanılmıştı. Dün gece saatlerinde MHK'daki bütün üyelerin istifalarının kabul edildiği TFF tarafından ilan edildi. Kurul içerisinde 4 ismin FETÖ ile bağlantısının açığa çıktığı sızan haberler arasında. Bu 4 isim sebebiyle istifaların toplu kabulüne karar verildiği belirtildi. 

Kulüpler Birliği olağanüstü toplanacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nda FETÖ soruşturması nedeniyle tüm kurulların istifasının ardından Kulüpler Birliği Vakfı  11 Ağustos Perşembe günü 11.00'de “olağanüstü toplanma” kararı aldı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın başkanlık yapacağı toplantıda, FETÖ terör örgütünün kalkışma girişiminin futbola etkileri konuşulacak. 

Bu ekipten kimse kalmadı

Kuddusi Müftüoğlu
Bünyamin Gezer
Hakan Özkan
Hikmet Öksüzoğlu
Zafer Demir
Yıldıray Arslan 
İsmet Cengiz
Sadettin Güler
Erdal Güleç

Müftüoğlu ve ekibi göreve 11 Temmuz 2015'te başlamıştı. O MHK'yı en çok yıpratan olay FIFA listesi, Deniz Ateş Bitnel olayı ve klasman listeleri konusuydu. 

Domino etkisi mi?

MHK'daki deprem sonrası gözler diğer kurullara çevrildi. Kulislerde konuşulanlara göre Tahkim’de 1, Temsilciler Kurulu’nda 3, Uyuzmazlık Çözüm Kurulu’nda 5 ismin mevcut yeni kurullarda olması beklenmiyor. Nihai karar ise İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek rapor sonrası verilecek. 

Rapor bekliyordu

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dün Riva’da kurul başkanlarıyla toplantı yaptı ve şu anda istifaları kabul etmediklerini belirtirken gerek görülmesi halinde (Bakanlıktan gelecek rapora göre) bunların işleme konulacağını söyledi. Fakat bu toplantının üzerinden çok geçmeden MHK sarsıntısı yaşandı. 

Federasyon yeni MHK başkanını da açıkladı

Federasyon MHK'nın yeni başkanını da açıkladı. Bildiride, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu'nun başına Yusuf Namoğlu'nun atanmasını kararlaştırdı. Merkez Hakem Kurulu üyeleri önümüzdeki günlerde açıklanacak" ifadelerine yer verildi. 3. defa MHK Başkanı olan Yusuf Namoğlu geçen yıl bazı hakemlerin kellelerinin istenmesine direnmiş ve Yıldırım Demirören'le ters düşmüştü. Böylece yollar ayrılmıştı. Namoğlu'nun yerine Kuddusi Müftüoğlu getirilmişti. 11 Temmuz 2015'te koltuğa oturan Müftüoğlu 12 ay 20 gün görev yapabildi. 

Listesini belirleyecek

Yarın MHK semineri başlayacak. Listesini bugün belirleyecek olan Namoğlu çarşamba seminerinde yeni kurulunu hazır edecek. Namoğlu'nun bundan önceki çalıştığı kurullardaki isimleri tercih etmesi halinde işi kolay değil. 2. döneminde çok yıpranan Namoğlu'nun bu sebeple farklı isimler seçmesi bekleniyor. Çiçeği burnunda başkan, görev yaptığı 2. döneminde yani önceki sezon son haftalarda Erzurum ve D.Bakır'da oynanan play-off maçlarında çıkan olaylarla zor günler geçirmişti.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...