Tatil zehir olmasın

Düzenleyen:
Tatil zehir olmasın

SAĞLIK Haberleri

Gıda zehirlenmeleri vakalarının en çok yaz aylarında yaşandığına dikkat çeken Gıda Güvenliği Başkanı Samim Saner, özellikle tatil yörelerindeki tesislerde yemek yerken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Yol üzerindeki dinlenme tesisleri, oteller ve yol üzeri restoranların mutfağının tehlike oluşturabileceğini söyleyen Saner, “Güvenmediğiniz yerde yemek yemeyin. Tatil yaptığınız otelin restoranında yiyeceklerin saklanma şartlarını kontrol edin. Yolculuk sırasında beraberinizde taşıdığınız yiyecekleri soğuk bir ortamda saklayamadıysanız kesinlikle tüketmeyin” dedi. Samim Saner tatile çıkacaklara şu tavsiyelerde bulundu:

¥ Seyahatleriniz sırasında yanınızda yiyecek ve içecek bulunduracaksanız ürünün gerektirdiği soğuk koşulların sağlanmasına dikkat edin. 
¥ Molalarda, otel ve restoran ve benzeri yerlerde açık ve menşei belirsiz sulardan içmeyin. şişe su tercih edin. 
¥ Otel ve restoranlarda; zeytinyağlı, salata, sütlü tatlı ve pasta gibi soğuk tüketilen gıdaların, soğuk hatlarda değilse yemeyin.
¥ Özellikle et, tavuk ve balık yemeklerinin servis öncesinde sıcak tutuluyor olmasına dikkat ediln.  Ortam sıcaklığında ve üstü açık servis edilen bu yiyecekler zehirleyebilir. 
¥ Servis yapan kişilerin ve restoran tuvaletlerinin temizliğine dikkat edilmelidir. Hijyenik olmayan yerlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...