'J Başkanları' tamam

Düzenleyen:
'J Başkanları' tamam

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı kararıyla, Kara Kuvvetleri’nden 94 general, Deniz Kuvvetleri’nden 22 amiral, Hava Kuvvetleri’nden 44 general ile GATA’dan 6 general ve 1 amiral çeşitli görevlere atandı.

Buket GÜVEN

Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında önemli rolü olan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tümgenerallikten korgeneralliğe yükseltilmişti. Korgeneral Aksakallı yine aynı görevini yürütecek. 15 Temmuz’da kaçırılan Korgeneral Tahir Bekiroğlu EDOK Komutanı oldu. GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Korgeneral Yavuz Türkgenci de karargahta Plan Prensipler Başkanı olarak görev yapacak.

3’üncü Kolordu’ya Korg. Mehmet Daysal, 4’üncü Kolordu’ya Korg. Mehmet Faruk Şengün atandı. Korg. Ali Sivri 7’nci Kolordu’ya, Tümg. Şenol Alparslan 5’inci Kolordu’ya, Tümg. Ümit Çetingöz 2’nci Kolordu’ya, Tümg. Mehmet Özoğlu da 9’uncu Kolordu’ya “Komutan” olarak atandı.

Genelkurmay’daki J Başkanlıkları olarak nitelendirilen görevlere Korgeneral seviyesinde atama yapılıyordu. Ancak bu sene Tümgeneral Mehmet Okkan Harekat Başkanı olarak atandı. Bu da aynı zamanda bir ilk olmuş oldu.  

MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR;

"9'U GENERAL 311 ASKER FİRARDA"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bu yıl 30 Ağustos törenlerinin yapılmayacağını açıkladı.        

CNN Türk’ün sorularını cevaplandıran Bakan Işık, Fetullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) yapılmak istenen darbe girişimi ve sonrasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken özetle şunları söyledi:

∂  Bu kadar büyük bir yapıyı isimleri tek tek belirleyerek yok edemeyiz. Askeri uzmanlar, OHAL kararnamesiyle kapatılan askeri liselerde okuyan öğrencilerin yüzde 95’inin bu yapıyla (FETÖ) ilişkili olduğunu söylüyor.
∂ Askeri liselerdeki çocuklar tazminat ödemeyecek, muadil liselere yerleştirilecek. Bireysel olarak okulların kapanması herkesi üzüyor ama olağanüstü bir durumdan geçiyoruz.
∂ Askeri okulların kapatılması 3 bin 900 öğrenciyi etkileyecek. Bu okullar bu terör örgütünün adeta yuvası haline gelmiş. 2000 yılında askeri liselere giriş sınavını ÖSYM yapmaya başlamış. 2000 yılı ile 2014 yılı arasındaki tüm sınavların soruları çalınmış. Teknik analiz bunu net gösteriyor.
∂ 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 9’u general 311 asker halen firarda. Kayıp helikopter ya da araç yok, kayıp mermi ve silahlar olabilir.
∂ Askerliğin asli işlerinde Genelkurmay Başkanlığı’na kesinlikle dokunulmayacak. TSK’dan ihraçlar daha bitmedi, ihtiyaç olursa sürecek.
∂ Ankara ve İstanbul’daki kışlalar derhal şehir dışına çıkarılacak, taşınma işlemleri hızla başlatılacak.
∂ Bu yıl 30 Ağustos bayram törenleri yapılmayacak. Türkiye olağanüstü bir süreci yaşıyor, bir darbe girişimini hep beraber yaşadık. Şimdi halkın içerisinde bu korku varken, hâlâ bu travma geçmemişken ‘Yok efendim geçit töreni yapacağız’ gibi şeyler bana göre gerekli değil.
∂ Bedelli askerlik şu anda gündemimizde yok.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...