Halk idam istiyor

Düzenleyen:
Halk idam istiyor

GÜNDEM Haberleri

Darbe sonrasında nabzı tutulan vatandaşların büyük çoğunluğu, idam cezasının geri getirilmesinden yana...

Sinem Erciyas ANKARA

MAK Danışmanlık, darbe ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili olarak halkın nabzını yokladı. 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirilen anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. 15 Temmuz sonrası meydanlarda “idam” cezasının geri getirilmesini isteyen halkın talebi ezici çoğunlukta kabul gördü. Katılımcıların yüzde 88’i “İdam cezası yeniden gelmelidir” dedi. %3 idama “hayır” derken, yüzde %9 ise kararsız kaldı.

SENARYO DEĞİL GERÇEK

15 Temmuz gecesine ilişkin ortaya atılan “tiyatro” iddiaları da vatandaşlara soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 94,5’i, “demokrasiye karşı darbe teşebbüsü yapıldı” cevabını verdi. “Darbe senaryo” görüşünde olanlar ise yüzde 1.5’te kaldı. Girişimin başarısız olmasındaki en büyük pay ise yüzde 70 ile Cumhur ve Cumhurbaşkanına verildi. İkinci sırada yüzde 15 ile basın kuruluşları yer alırken, bir diğer neden olarak da vatansever asker ve polisler gösterildi.

ABD FETÖ’NÜN ARKASINDA

Katılımcıların %84’ü kalkışmada sadece FETÖ’nün değil arkasında uluslararası güçlerin de olduğu konusunda hemfikir. Gösterilen adres ise %70 ile ABD olurken, ikinci sırada %9 ile İngiltere yer aldı. 15 Temmuz öncesi FETÖ’nün en ciddi tahrip ettiği kurumun hangisi olduğu yönünde yöneltilen soruya katılımcıların %45’i TSK, %25’i adalet, %15’i MEB cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...