Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HSYK'ya ait atama kararı Resmi Gazete'de

Düzenleyen: / Kaynak: AA
HSYK'ya ait atama kararı Resmi Gazete'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 522 adli hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile 4 idari yargı hakim adayının atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yer verilen karara göre, 7'nci derecenin ikinci kademesine 3; 7'nci derecenin birinci kademesine 486; 6'ncı derecenin ikinci kademesine 7; 6'ncı derecenin birinci kademesine 14; 5'inci derecenin ikinci kademesine 3; 5'inci derecenin birinci kademesine 4; 4'üncü derecenin ikinci kademesine bir; 4'üncü derecenin birinci kademesine 3 adli hakim ve cumhuriyet savcısı adayı atandı.

Karara göre, 3'üncü derecenin ikinci kademesine bir adli hakim adayı ile 7'nci derecenin birinci kademesine 4 idari yargı hakimi adayının atamaları, ad çekme usulüyle naklen yapıldı.

Ad çekme usulüne göre atamalara ilişkin HSYK kararnamesi, 3802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu'nun 13'üncü maddesi uyarınca 28 Temmuz'da kabul edilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...