Akıllı telefonlar bedava oluyor

Düzenleyen:
Akıllı telefonlar bedava oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Selekt Bilgisayar'ın sahibi Uygar Saral geliştirdikleri sistemle Reeder markalı cep telefonu ve tabletleri ücretsiz dağıtacaklarını ancak mobil uygulamalardan para alacaklarını söyledi.

Dünyada yaşanan mobil devrimle birlikte cep telefonu satışları inanılmaz rakamlara ulaştı. Apple ve Samsung gibi dünya devleri adlarını teknoloji dünyasına altın harflerle yazdırdı. Bu sürecin kazananı sadece cep telefonu üreticileri olmadı. 10 yıl öncesine kadar adı sanı bile olmayan Facebook, Twitter ve Whatsapp gibi uygulamalar kısa sürede milyarlarca dolarlık değere ulaştı. Akıllı telefon ve büyük verinin birleşimiyle büyük bir ekosistem oluştu. Ancak bu sistem değişeceğe benziyor. Bunun ilk adımları ise bir Türk firmasından geldi. Selekt Bilgisayar'ın sahibi Uygar Saral, Reeder markalı telefon ve tabletleri ücretsiz olarak tüketicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 1 milyona yakın Reeder markalı cihazı tüketicilerle buluşturduklarını belirten Saral, "Mobil uygulamalar telefon üreticilerine hiç bir bedel ödemeden rahatlıkla kullanılabiliyor. Biz telefon ve tabletlerimizi ücretsiz halkla buluşturarak bu döngüyü kırmak istiyoruz. Şuan P10 telefonlarımız satışta. Tüketiciler bu telefonları ücretsiz alacak ancak mobil uygulamaları yüklemek istediğinde para ödeyecek. Marketlerdeki raf bedeline benzer bir sistem kuruyoruz" dedi. Bu konuda yazılım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Saral, "Mesela siz Facebook'un indirmek istiyorsunuz. Yüklemek istediğinizde para ödemek zorunda kalacaksınız. Parayı ödediğinizde telefonunuza kod gönderilecek. Bu kodu girdiğinizde yüklemeyi gerçekleştirebileceksiniz. Eğer Facebook ve Twitter kullanıcılarının parasını ödemek isterse o zaman ücretsiz indirmek mümkün olabilir" diye konuştu. 

17 ÖĞRENCİ AJAN GİBİ ÇALIŞIYOR 

Her zaman müşteriyi dinlediklerini anlatan Saral, bunun için bilgisayar mühendisliği öğrencisi 17 kişiden oluşan bir ekip kurduğunu söyledi. Reeder Uni adını verdikleri bu öğrencilerin birer ajan gibi çalıştığını anlatan Saral, "Mesele biz tuşlu telefon işine girmeyi düşündük. Bu öğrencilerden birer event yapmalarını istedim. Ve okullarında bir anket yaptırdım. Soru şuydu: Steve Jobs hayatta olsaydı bugün yapacağı tuşlu telefon nasıl olurdu? Sonuçta piyasanın gerçekten tuşlu telefona ihtiyacı olmadığını anladık" diye konuştu. Benzer şekilde çocuklara özel bir telefon için de piyasanın nabzını yokladıklarını dile getiren Saral, “Belki çocuklar için tuşlu telefon yapabiliriz” ifadelerini kullandı. 

MAĞAZA TECRÜBE ALANI OLACAK

Uygar Saral, Reeder markası adı altında tecrübe magazaları açacaklarını belirterek, bunun için Türkiye'nin 5 farklı bölgesinde ofis açtıklarını söyledi. Saral, "Ofisler 2 katlı 40'ar metrekareden oluşuyor. Mesela 2 hafta boyunca sadece burada VR gözlüklerini tanıtacağız. Üst katı ise servis alanı olarak kullanacağız. Burada ürün satmayacağız. Tüketici ürünü beğenirse internetten almasını sağlayacağız. Ürünü ile ilgili bir problem yaşadığında da hızlı bir şekilde servis hizmeti vereceğiz" dedi. Saral, 3D printer işine de girmek istediklerini, 400-500 liralık mini yazıcıların satışına başlayacaklarını bildirdi.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...