Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ve Esed'e ağır darbe!

Düzenleyen:
Rusya ve Esed'e ağır darbe!

DÜNYA Haberleri

Muhaliflerin 56 rejim ve 5 Rus askerini öldürdüğü çatışmalarda 1 köy, 4 tepe, 3 tank ve 1 füze birliğinin kontrolü ele geçirildi.

Halep'te muhaliflerin Halep kuşatmasını kırmak için düzenlediği operasyon sürerken Rusya'ya ait Mi-8 tipi bir helikopter ısıya duyarlı füzeyle düşürüldü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Hmeymim hava üssüne dönerken düşürülen helikopterde 3'ü mürettebat olmak üzere 5 askerin öldüğünü ve düşürülen helikopterde kurtulan olmadığını açıkladı. Suriyeli muhaliflerin, rejimin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinde başlattığı operasyonda 1 köy, 4 tepe, 3 tank ve 1 füze birliğinin kontrolünü ele geçirdiği, kentin güneyindeki çatışmalarda da 56 rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi.

AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Ahmed Musa, Fetih Ordusu'nun (Ceyş el-Fetih) rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve "Halep kuşatmasını kırma" adı verilen operasyonda ayrıca 2 tank, 1 kepçe, üzeri makineli tüfekli 16 aracın imha edildiğini kaydetti. Musa, "Rejimin kuşatması kırılana kadar operasyonlarımız devam edecek. Bölgede tüm ağır silahlarımızla Esed güçlerine saldırıyoruz" dedi.

RUSLAR İDLİB'TE SİVİLLERİ VURDU

Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, muhaliflerin kentin güneyindeki ilerleyişine destek vermek için halkın, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının saldırılarını engellemek amacıyla lastik yaktığını söyledi Savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalmadığının altını çizen Ammar, "Halep'in güneyindeki operasyonun başlamasıyla muhalif bölgelerdeki camilerden sala verildi" ifadesini kullandı.

​Öte yandan Rus ordusuna ait savaş uçağının, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki Ebu Zuhur beldesine bomba yağdırdı. Aralarında çocukların da yer aldığı 15 sivil yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı.

YENİ ŞAFAK

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...