Milli içkimiz ayran sözü borsaya yaradı

- Güncelleme:
Milli içkimiz ayran sözü borsaya yaradı

Ekonomi Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayrandır" sözlerine borsanın tepkisi ilginç oldu.



Başbakan Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayrandır" sözlerine borsanın tepkisi ilginç oldu. nbsp; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeşilay'ın Global Alkol Politikaları sempozyumunda yaptığı "Bizim milli içkimiz bira değil, ayrandır" açıklaması Borsa İstanbul'da da yankı buldu. Açıklamanın ardından ayran üreticisi şirket hisseleri yükselişe geçti. Pınar Süt hisselerinde nbsp; açıklamanın ardından yükseliş yüzde 3'ü aştı. nbsp; Gün boyu yatay seyreden Pınar Süt hisseleri, borsanın kaybettirdiği dakikalarda bile ralli yaptı.
Başbakan'ın açıklamalarının bira üreticisi Andolu Efes hisseleri üzerinde ise negatif etkisi olmadı. Anadolu Efes hisselerinin kazancı da gün içinde yüzde 2?ye yaklaştı.

Başbakan Erdoğan, Yeşilay'ın sempozyumunda, "Uygarlaşacağız diye alkol tüketimini teşvik ettiler. Tek parti döneminde alkol teşviki o kadar abartıldı ki; lokantalara afişler asıldı, alkolün faydaları anlatıldı. Cumhuriyet'in ilk yıllarında bazı kitaplarda malesef alkol milli içkimiz olarak lanse edildi. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Bakıyorsunuz alkollü sürücü alkolsüz sürücünün şeridine girip onun ölümüne sebep oluyor. Alkolsüz sürücü hayatını kaybederken alkollü olan elini kolunu sallayarak çıkıyor. Şimdi bunun üzerinde de çalışıyoruz böyle olamaz. Elinde silahlı vurduğunda katil… Cezası çok yüksek. Ama alkollüyken öldürdüğünde 'alkollüydü' cezası hafif. Böyle bir şey olamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...