Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail Mescid-i Aksa görevlilerine karşı yeni bir savaş başlattı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail Mescid-i Aksa görevlilerine karşı yeni bir savaş başlattı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, Kudüs'teki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Mescid-i Aksa'nın restorasyonu için tek bir çimento torbasının bile yoğun uğraşların ardından içeri sokulabildiğini söyledi.

Hüseyni, "İsrail, Mescid-i Aksa muhafızları ve İslami Vakıflar İdaresi çalışanlarının da aralarında bulunduğu Mescid-i Aksa görevlilerine karşı yeni bir savaş başlattı." dedi.

İsrail güçlerinin, 12 gündür Mescid-i Aksa'nın avlusunda İsrail Tarihi Eserler Dairesi yetkilileri bulunmadan musluğun tamir edilmesine izin vermediğine dikkati çeken Hüseyni, bu ayrıntılara karışılmasının daha önce görülmediğini, İsrail tarafından bir baskı bulunduğunu ve ne yazık ki kimsenin İsrail'in ihlallerine karşı caydırıcı olamadığını söyledi.

"İzin alınmadan Aksa'da hiçbir şey yapılamıyor"

Mescid-i Aksa'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Hüseyni, bir torba çimentonun dahi ancak çok yoğun uğraşlarla içeri sokulabildiğini ve İsrailli yetkililerden izin alınmadan hiçbir şey yapılamadığını dile getirdi.

İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere yönelik yaptığı yıkımlara da değinen Hüseyni, İsrail'in Filistinlilerin evlerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığına işaret ederek, bu uygulamanın Yahudi yerleşimcilere Filistin topraklarında inşaat yapmalarına ruhsat verilmesiyle tırmanışa geçtiğini kaydetti.

Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki normalleşmenin ancak Filistinlilere hakları iade edildikten sonra olması gerektiğini kaydeden Hüseyni, aksi taktirde zaten zor durumda olan Filistin davasının zedeleneceğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...