Dünya Ebru Günü bu yıl Prag'da kutlanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dünya Ebru Günü bu yıl Prag'da kutlanacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Ebru sanatçısı Atilla Can'ın başlattığı "Dünya Ebru Günü" Prag'da yapılacak.

Bu yıl 5.'si düzenlenecek "Dünya Ebru Günü", 50'ye yakın ülkeden ebru sanatçısının katılımıyla 21-27 Kasım tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleşecek.

Ebru sanatçısı Atilla Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ebru sanatını dünyaya tanıtmak ve koruma altına aldırmak için 2009 yılında Birleşmiş Milletler ve UNESCO'ya defalarca dilekçe gönderdiğini ve her yıl bir günün "Dünya Ebru Günü" olarak kutlanması için girişimde bulunduğunu anlattı.

Yurt içinden ve dışından birçok sanatçının da projeye destek verdiğini ifade eden Can, şöyle devam etti:

"O günlerde bu fikir, ebru sanatçılarında öyle heyecanlı bir hale dönüştü ki, adeta domino etkisi yaşatarak dünyanın birçok ülkesinden ebru sanatçısı, yaptıkları el emeği ebrularının yanına dilekçeler ekleyerek projeye destek verdiler. Nihayetinde ebru sanatı, 2014 yılında Paris'te yapılan 9. Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda oy birliği ile, Türkiye'nin 12. unsuru olarak koruma altına alındı ve UNESCO'nun 'Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası' listesine giren ilk Türk sanatı oldu."

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...